Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,26 / Satış: 32,39
€ EURO → Alış: 34,78 / Satış: 34,92

EYVAH OKULLAR AÇILIYOR!

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
  • 01.10.2019

Uzun bir tatil sonrası okular başlayacak,  öğrencilerin ve ebeveynlerin bir kısmında kaygı oluşmaya başladı.

İlkokula yeni başlayacak olan ve okul öncesi eğitimi almadan gidecek olan çocukların;  ilk defa evden ayrı başka bir yerde tüm günlerini geçireceklerinden,  kaygılarını ve korkularını atmaları için alıştırma sürecinde mutlaka okula gitmeleri gerekir… Çocuk okulun güzel bir yer olduğuna ve orada mutlu olacağına ikna edilmelidir. Öğretmenin de anne baba gibi ona fayda sağlayacak başka bir büyüğü olduğuna inandığında çocukta kaygı bitecektir. Okul öncesi eğitim alan çocukların okulda bırakılma süreci daha rahattır. Çocuk alışık olduğundan çoğunlukla sorun çıkarmayacaktır.

Her iki tip çocuk içinde oyun döneminden eğitim dönemine geçiş sağlanacağından öğretmenler kadar ebeveynlerinde çocuğa esnek davranarak: ‘’ – Okul açılıyor artık oyun yok, ders çalışacaksın! – Okumayı hemen öğrenmen gerek – Matematik zor bir ders nasıl yaparız .’’ ve buna benzer birçok olumsuzluğu çocuğumuza yüklemeden öğretmenlerle koordineli bir şekilde ilerleyip müfredat çerçevesinde gidecek olan eğitim basamaklarını takip etmeliyiz.

Tatil sonrası devam eden çocuklarda okula gitmeme gibi durumlar söz konusu olduğunda tepki vererek, baskı yaparak zorlayıcı sebeplerle okula göndermeye çalışmamalıyız. Bu tür diyaloglar ters tepki vereceğinden, çocukta gitmeme hissini daha fazla uyandıracaktır. Geçen yıl iyi anlaştığı arkadaşlarından bahsedin, güzel vakit geçirdiği mutlu olduğu anları hatırlatın. İlk günden ders çalışmayla ilgili diyaloglara girmeyin. Biraz zaman tanıyın okula başlamanın farkına varmalarına izin verin. Bu şekilde yumuşak geçişlerle yaşanabilecek sorunlar minimize edildiğinde; daha rahat ve keyifli bir geçiş yapacağından çocukta kaygı durumu oluşmayacaktır.

Başarı dolu bir yıl diliyorum.   

                                                                                            Profesyonel Koç/Kişisel Gelişim Uzmanı

                                                                                         Birgül Sumra

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ