Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

SUSARAK CEVAP VERDİĞİNİ SANMAK YANILSAMADIR

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
  • 12.10.2019

Bazen hayat koşuşturmacası içerisinde insanlarla iletişimi koparıp, derin bir sessizlik içerisine girebiliriz.

Yaşadığımız olaylardan, kişilerden ve durumlardan sıkılmış olabiliriz. Kimsenin bizi anlamadığını düşünebiliriz. Hayat döngümüz içerisinde her şeyi bizim yaptığımızı oturduğumuzda yapayalnız kalacağımızı, biz var olduğumuz çaba gösterdiğimiz için insanların yanımızda olduğunu düşünebiliriz.

Bazen iş yaşamındaki arkadaşlarımızla, bazen annemizle, babamızla, kardeşimizle, eşimizle, çocuğumuzla, sevgilimizle ortak nokta bulamadığımız konular olabilir. Anlaşılmadığımızı, sevilmediğimizi her şeyi kendimizden verdiğimizi düşünebiliriz.

Aslında bu duygu durumlarına girip kendimizi rahatlatmaya çalışıyor olduğumuz için sessiz kalmayı seçeriz. Çözümün bu şekilde olduğunu düşünürüz.

Susmak ne kendimize ne etrafımızdaki insanlara fayda getirecektir; hiçbir sorunu susarak çözemeyiz. Hatta tam aksine bu durum içerisine girdiğimizde olumsuz ruh halimiz bizi daha çok yanıltır ve etrafımızdaki insanları da kendimizi de daha çok kırarız.

İçinde bulunduğumuz duygu durumumuz ne olursa olsun, öncelikle kontrol altına almalıyız, sonrasında karşımızda ki insanla konuşarak kendimizi ifade etmeliyiz. Kontrol altına alınamayan duygular agresiflik ve öfke patlamalarına yol açar ve bizim en çok yanıldığımız nokta sustuğumuzda her şeyin kontrol altında olduğunu düşünmemizdir.

Aslında ne kadar fazla iletişim kurmak yerine susmayı seçmişsek o kadar fazla duygu biriktirmiş oluruz ve sonrasında patlamalar, öfke nöbetleri depresyonlar gelir. Susarak hiç kimseye cevap veremeyiz karşımızdaki insan bizim ne düşündüğümüzü, düşünmemize sebep olan şeyi bilemez hepimiz farklı duygu ve düşünce yapılarında farklı kişilik özelliklerine sahibiz.

O nedene; duygularımızı kontrol ederek, iletişim kurarak hayatımızda yaşadığımız sorunları çözümlemeliyiz. Bu şekliyle her şeyin daha kolay ve anlaşılır olduğunu göreceksiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ