Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

Başkan Güler’den Başkan Karalar’a hizmet çağrısı

Başkan Güler’den Başkan Karalar’a hizmet çağrısı
  • 01.10.2019

“Ağlamayı bırakın, hizmete bakın”

— Adana Büyükşehir Belediyesi’nin son 6 ayını değerlendiren Başkan Güler, “Sayın Başkan, bırakın artık ağlamayı. Hizmet üretin. Hizmet etmek için gayret edin, biz de destek olalım. Adanalı sizden hizmet bekliyor” dedi.
— Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet üretmediği gibi mevcut hizmetlerde de kısıtlamaya gittiğini söyleyen Başkan Güler, “İşçi çıkardınız, gençlik merkezlerini kapattınız, otobüsleri azalttınız, özellikle Cumhur İttifakı’nın kazandığı ilçelerdeki iş makinelerini geri çektiniz, otobüslerin sayısını azalttınız, ekmek çeşidini ve sayısını azalttınız, ortaya koyduğunuz bir proje yok. Sonra da çıkıp, ‘Biz tasarruf yaptık. Bir sıfır Adana kazandı’ diyerek her yeri afişliyorsunuz. Siz hizmet yaparsanız Adana kazanır. Adana’nın kazanması için hizmet yapmalısınız” dedi.

AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler, 31 Mart Yerel Seçimlerin üzerinden 6 ay geçtiğini, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın hala ağlamaya devam ettiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin son 6 ayını değerlendiren Başkan Güler, Başkan Karalar’ın bin bir vaatle 31 Mart’ta koltuğa oturduğunu, ancak hala tek bir vaadini yerine getirmediğini söyledi. Başkan Karalar’ın vaatlerinin tam tersini yaparak işçi çıkarmanın ve hizmet kısıtlamalarının dışında sadece ağladığını belirten Başkan Güler, “Sayın Başkan, vatandaşlar size ağlayasınız diye oy vermedi. Bırakın artık ağlamayı da işinize bakın” dedi.

‘İŞTEN ÇIKARILANLAR SUSUYOR’
Başkan Karaların seçim meydanlarında ‘Çalışanların ekmeğiyle oynamayacağız’ demesine rağmen ilk icraatlarının çalışanlarının ekmeğiyle oynamak olduğunu belirten Başkan Güler, “Sayın Başkan koltuğa oturduktan sonra hemen binden fazla çalışanın ekmeğiyle oynadı. İşine son verdikleri bu insanlara ‘Sizi yeniden işe alabiliriz’ diyorlarmış. İnsanlar da yeniden işe girebilme umuduyla susuyorlarmış. Sayın Başkan, ‘Bankamatikçileri çıkarıyoruz’ diyerek bir de bu insanları zan altında bıraktı” şeklinde konuştu.

‘OLMAYAN PROJELERİ KONUŞUYORLAR’
Seçimin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen Adana Büyükşehir Belediyesinin hala olumlu bir icraatı bulunmadığını ifade eden Başkan Güler, “Bir de ‘Biz susarız projelerimiz konuşur’ diyerek insanların aklıyla alay ediyorlar. Bugüne kadar hangi projeniz konuştu da biz duymadık.
Bugüne kadar konuşulan tek bir proje oldu. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, İlbank’ın, o da sizden önceki dönemde yaptığı Karataş İçmesuyu Projesi’ydi.
Bırakın artık insanları yanıltmayı da hizmet yapın. Hizmet yapın da biz de destek olalım. Sonra hep birlikte sizi alkışlayalım. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Adana’nın ve Adanalı’nın menfaatine olan, olumlu ve güzel projelere her zaman destek vermeye hazırız” diye konuştu.

‘HİZMET YAPMAZSAN TABİ Kİ, TASARRUF YAPARSIN’
Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet üretmediği gibi mevcut hizmetlerde de kısıtlamaya gittiğini söyleyen Başkan Güler, “İşçi çıkardınız, gençlik merkezlerini kapattınız, otobüsleri azalttınız, özellikle Cumhur İttifakı’nın kazandığı ilçelerdeki iş makinelerini geri çektiniz, vatandaşın işine ve eşine gidip geldiği otobüslerin sayısını azalttınız, vatandaşın sofrasına götürdüğü ekmek çeşidini ve sayısını azalttınız, ortaya koyduğunuz bir proje yok. Sonra da çıkıp, ‘Biz tasarruf yaptık. Bir sıfır Adana kazandı’ diyerek her yeri afişliyorsunuz. Siz hizmet yaparsanız Adana kazanır. Adana’nın kazanması için hizmet yapmalısınız” dedi.

‘YAPTIKLARI TEK ŞEY ALGI’
Başkan Güler, “Sayın Başkanın ve ekibinin en başarılı olduğu tek şey algı ve ağlayarak bahane üretmek.
Örneğin bayram arifesi meclisten borçlanma yetkisi istedi. Biz de parayı nereye harcayacaklarını bilmediğimiz için borçlanma yetkisine karşı çıktık. Sayın Başkan çıktı ‘Ey işçiler biz sizin maaşınızı ödeyecektik. Ama Cumhur İttifakı karşı çıktı’ diyerek insanları yanıltmaya çalıştı.
Halbuki, belediyenin çalışanlarının alacaklarını ödeyecek geliri var. Buna rağmen çalışanlarının içeride alacağı var. Ve biz bunu bildiğimiz için hep şunu sorduk. Ve sormaya da devam edeceğiz. Çalışanların alacağından daha önemli ne ödemen var da işçiye ödeme yapmıyorsun. Çalışanların alacağından daha önemli gördüğünüz şey neyse açıklayın da biz de bilelim? Ama hala bir cevap alamadık.
Yine geçen aylarda, sivrisinekle etkin bir mücadele olmamasına rağmen şehrin her yerini sinekle mücadele afişleriyle donatılar. Sinekle mücadele reklamı yerine sinekle etkin mücadele yapsalardı Adanalı rahat edecekti.
Maalesef hiç bir hizmet yok. Hiç bir olumlu icraat yok. Ama şehrin her yeri afişlerle dolu. Yaptıkları ve başarılı oldukları tek şey reklam ve algı” şeklinde konuştu.

‘SUYA İNDİRİM SÖZÜ’
Başkan Karalar’ın vaatlerinden birinin de suya yüzde 30 indirim sözü olduğunu hatırlatan Başkan Güler, “Sayın Başkan bu vaadini de unutmaya çalıştı. Ama Cumhur İttifakı olarak buna müsaade etmedik. Sürekli gündeme getirdik. Sonunda bizim baskımızla Eylül ayı içinde ASKİ Olağanüstü kurulunu toplayarak yüzde 20 indirim yapma sözü verdi. Ama bu sözünü de unutmuş olacak ki Eylül ayında ASKİ olağanüstü kurulunu toplamadı. Ve biz de Adanalı adına bunun takipçisi olacağız” dedi.

DEM Parti adaylarını tanıttı. Kent uzlaşısı kapsamında kentin yönetimine aday olduk.
                                       ...
“Ramazan Kardeşliğe Çağrı”
                                       ...
Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının  karşısındayız
                      Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının ...
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi: Ahlaklı belediyecilik anlayışı Çukurova’ya damgasını vuracak
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi, projelerini anlatmak için Kaburgacı Mustafa’da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.  Yeniden...
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK!
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK! Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, yerel seçimler...
Sağlıkta şiddetin önlenmesi için acil adımlar atılmalı
Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu acil serviste hastası tarafından darp edilen Hekim ile ilgili Seyhan Devlet Hastanesi...
Fatih Mehmet Kocaispir MHP Adana İl’de coşkuyla karşılandı
                                       ...
İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat  Yusuf Özer oldu
    İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat Yusuf Özer oldu İYİ Parti, 31 Mart gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Sarıçam...
ATT ve Paramediklere aylık en az 8 bin TL yemek ücreti ödenmesi gerekir
Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu sendika binasında basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında acil sağlık hizmetleri çalışanlarının...
Sigorta ve Bağ-Kur primleri hak kazanılan emekli maaşları ile uyumlu hale getirilmelidir
     Sigorta ve Bağ-Kur primleri hak kazanılan emekli maaşları ile uyumlu hale getirilmelidir Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Güney...
Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin  kuruluşunun 15. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin  kuruluşunun 15. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin  15. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı...
Sağlık-Sen, hak kaybına uğrayan sağlık çalışanları için mücadelesini sürdürüyor.
Memur-Sen ve dana Şubesi Başkanı Bekir Nennioğlu Yüreğir Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Başkan Nennioğlu, yaptığı açıklamada şunları ifade...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ