Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

HAYATI ; KENDİ RENGİNDE YAŞAYABİLMEK

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
  • 05.01.2020

HAYATI ; KENDİ RENGİNDE YAŞAYABİLMEK

Etrafımızdaki insanlara, çevreye, yaşam koşullarına uyum sağlamaya çalışarak geçirdiğimiz koskoca bir ömrün kaybolmuşluğunu ellili yaşlara gelince şimdiki aklım olsa diye başlayan cümlelere dökmek…

Yaşamımız boyunca önemli olan; mevcut durumu olduğu gibi görüp kabul edip yaşamak değil! Önemli olan mevcut durum ne olursa olsun, her koşulda kendi renginde yaşayabilmek! Farklılıklarımızla kendimizi kabul edip; hayatı kendi tadımızda, rengimizde, kendi güzelliklerimizde yaşamak, hayatımıza yapacağımız en büyük erdem olacaktır.

Başarılı ama mutsuz insanlardan size de denk gelmiştir zaman zaman; birçoğunda aile baskısıyla seçtikleri mesleklerde yaşadıkları başarıların mutsuzluğuyla dolu ruh hali vardır. Başkalarını mutlu etmek, onaylanmak, kabul edilmek, takdir görmek gibi düşüncelerle yanlış bir şekilde çocukluk ve ergenlik evreleri tamamlatılan bireyler başarıyla oturdukları koltuklarda aileleri ve çevreleri onlara gururla, sevgiyle, takdirle bakarken ne kadar mutsuz bir ruh halinde olduğuyla ilgilenen olmaz dahi. Hiç kimse hayatı hangi renkte yaşamak istersin diye sormamıştır; her daim bir beklenti ve istekler ile yönlendirilip başarılı-mutsuz bir birey yaratılmıştır.

Etrafımızda ne kadar çocuk, ergen hayata başlayan ve yolun başında olan ne kadar birey var ise çocuğumuz, öğrencimiz, arkadaşımız, arkadaşlarımızın çocukları öncelikle çocuklara soralım “ Hayatının devamına mutlu olarak devam etmek için hayatında hangi mesleğin, koşulların ve yaşam alanının olmasını istersin.’’ Çocuğun hayallerine ve düşüncelerine göre yönlendirip hayata hazırlayalım ki Başarılı-Mutsuz bireylerin yerlerini hayatı kendi rengiyle yaşayan Başarılı –Mutlu bireyler alsın. Ellili yaşlara geldiğinde bu kadar dolu dolu ve mutlu geçirdiği yaşama daha neler katarımı düşünsün.

Ve her şeyden önemlisi bunu etrafında ki insanlara yaysın. Herkes hayatı kendi renginde yaşamak için bilinçlendikçe her renk o kadar güzelleşecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ