Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

KAYGILARIN 12.YÜZÜ

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
  • 26.03.2020

KAYGILARIN 12.YÜZÜ

1- Kendinize sadık değilsiniz. Her koşulda iç benliğinizi desteklemiyor; ona sadık kalmıyorsunuz.

2- Hayal gücünüzü yıkıcı bir biçimde kullanıyorsunuz ve amacı olmayan insan hayal gücü yıkıcıdır. Kendinize bir amaç edinin. Amacınız yetilerinizin kapsamında bir amaç olsun.

3- Nasıl gevşeyeceğinizi bilmiyorsunuz ve kafanız karmaşık şeylerle dolu, onları silip atamıyorsunuz.

4- Hedefiniz mutsuzluk; Oysa MUTLULUK gözleriniz, kalbiniz, kalp atışınız gibi size ait. Ona uzanın, olumsuz düşüncelere kapılmadan onu alın ve sahiplenin.

5- Kaygı duymak sizin bir alışkanlığınız. Hiçbir noktaya ulaşamayacağınıza kendinizi şartlandırmışsınız ve bunu o kadar güzel yapmışsınız ki hiçbir noktaya ulaşamıyorsunuz.

6- Zayıflıklarınızı kabul etmiyorsunuz; fakat kabul etmelisiniz siz insansınız ve ayakta duracağınız bir çembere ihtiyacınız var.

7- Hiç acımanız yok. Acıma duygusuna sahipseniz siz bir bireysiniz. Acıma duygusundan yoksunsanız siz hiç kimsesiniz.

8- Bir maske taşıyorsunuz. Kendinize ve diğer insanlara sürekli oyun oynuyorsunuz.

9- Hatalarınızı tekrarlıyorsunuz. Oysa her hata sayesinde biraz daha olgunlaşmanız gerekmektedir.

10- Yaşamdan elinizi ayağınızı çektiniz. Hiç kimsenin yaşarken bunu yapmaya hakkı yoktur. Hayata iyi bir şeyler bırakmadan gidemezsiniz.

11- Kendinizi kaybeden olarak düşünüyorsunuz, eğer mutsuzluğu aşmak istiyorsanız, bir sihirbaz gibi hep kazanan olarak düşünün kendinizi. Kaybetseniz bile, her daim bir yarın vardır ve yarın kazanan olmayacağınızı yaşamadan bilemezsiniz.

12- Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmiyorsunuz. Düşler dünyasında yaşıyorsunuz. Gerçek dünyanın mutsuzluğa yer açan bir yer olduğunu düşünüyorsunuz.

Bu kaygı karmaşasından kurtulmak için ne yapabiliriz kısmı daha önemli tabi Öncelikle olumlu tarafa yönümüzü dönmeliyiz .

Üretken bir amaca zihninizi yönlendirin. Eğer kaygılar tüm benliğinizi sarmışsa zihninizi üretken olmaktan çok, yıkıcı amaçlara yönlendiriyorsunuz demektir.

Bilinçaltınızda nasıl biri olduğunuza inanıyorsanız gerçekte de öyle birisiniz. Bilincin birçok yönü vardır. Bilinç aldatmacalar da yaratabilir; bu nedenle aynaya bakın ve kendinizin gerçekte nerede olmak istediğine karar verip orada olduğunu hayal edin. (1999 notlarımdan)( Kendinizle barışık olun!)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ