Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

ASLA DİP YOKTUR YUKARIYA BAKMAYAN KİŞİ VARDIR

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
  • 20.12.2019

ASLA DİP YOKTUR YUKARIYA BAKMAYAN KİŞİ VARDIR

Yaşadığımız hayat döngüsünde öyle anlar gelir ki koştuğumuzu zannederken karşıdan gelen bir rüzgârın bizi geriye doğru ittiğini hissederiz. Bir süre karşı durmaya çalışarak ısrarla koşmaya devam ederiz, sonra bir bakarız ki aslında olduğumuz yerdeyiz ve olduğumuz yerden hiçbir yere gidememişiz; yönümüzü değiştirmediğimiz için zaman geçtikçe olduğumuz yerden dibe doğru batarız gözümüz yere takılı kalır ve gökyüzüne bakıp hızlı bir hamleyle kalkmadığımız sürece de dipten aşağıya doğru kayarız.

Hedeflerimize giderken birçok kez karşılaşılan zor durumlar karşısındaki durumları özetlemeye çalıştım yukarıda… Buradan ne çıkarmamız gerek diye sorarsanız ben kendime çıkardıklarımdan bahsedeyim .

Bir hedef üzerinde bütün bildiklerinizi denediniz olmuyor ve olmamasına rağmen ısrarla bir ömrü aynı hedefi tutturmak için uğraşmakla geçirip mutsuz olmayın. Siz Thomas Edison değilsiniz; 999 kez başarısızlıktan sonra başarıya giden Edison’un motivasyon hikayesi örnek verilirken unutulan bir şey var Edison bir icat buluş yapıyordu; Biz hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Aynı hedefe ısrarla devam ettiğimizde bütün yolları bitirip ulaşamamak bizi bir hedefin nasıl gerçekleşmeyeceği üzerinde tecrübe sahibi yapar ama sonuç yoksa bu bizi ne kadar mutlu edecektir düşünmek gerek, takdir sizin…

Denedik denedik olmuyor ve ısrarla aynı yön, aynı yol, aynı yöntemlerle devam ediyoruz. Bu mahsul alınamayan bir toprağa hiçbir işlem yapmadan ısrarla farklı ürünler ekmeye benzer. Bazen kendimiz öyle sabitleriz ki değiştirmemiz gerekenin ne olduğunu görmeyiz. O nedenle bazen hedefin kendinde değişiklik yapmamız gerektiğini unutmayalım.

Son olarak hedefe giderken başarısızlıkla biten bir hikayenin nokta kısmında kaldığımızda yapmamız gerekenin ne olduğudur. Yeni bir paragraf açmalıyız. Hayat fonksiyonlarımız çalıştığı sürece bitkisel hayata girmiş bir makinada bağlı kalsak ta yaşıyorsak asla son değildir. O nedenle her defasında hızla başlayacağımız bir hayatın bize hep kucağını açtığını unutmayın. Asla dip yoktur yukarıya bakmayan kişi vardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ