Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

İNANÇLARIMIZ YAŞAYACAKLARIMIZIN HABERCİSİDİR!

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
  • 01.10.2019

Günlük yaşantımızın arasında birçok kez söylemişizdir; ya da duymuşuzdur .’’Ben böyle olacağını biliyordum zaten’ ’cümlesini… Gerçekten biliyor muyuz yaşayacağımız şeyleri?

                Mesela bir an kendimize dönelim ve biraz gelecekle ilgili yaşayabileceğimiz şeyleri düşünelim:

  • Üniversite sınavını kazanmışsın ve istediğin bölümü yazmışsın her şey çok güzel gidiyor, istediğin şehirdesin. İçinden bir sesin dışa yansımasıyla ‘’Evet ben bu sınavı kazanıp bu anı yaşayacağımı biliyordum ‘’ diye çıkan bir ses ile beraber haklılığına dair yaşadığın bir haz. Mademki biliyordun 1 yıl boyunca o kadar çaba sarf edip neden ders çalıştın. Çünkü inancında haklı çıkmak için çaba sarf etmek ve sonucuna ulaşmak gerekiyordu.

Başka bir şekliyle düşünelim şimdi:

  • Üniversite sınavına deliler gibi çalışmışsın, istediğin bölüm belli gitmek istediğin şehir belli sonuçlar bir geliyor; Dünyan başına yıkılıyor adeta, değil istediğin bölüm, tercih yapabilirim diyebileceğin bir bölüm bile yok. İçinden bir ses yine ‘’Evet ben bu kadar çalışmanın boşa gideceğini biliyordum, hiçbir zaman hedefime ulaşamayacağım. Ben ne bahtsız bir insanım.’’ Akabinde gelen bir sürü olumsuz cümleler… Mademki biliyordun 1 yıl boyunca neden kendini yorup ders çalıştın. Bu kadar çalışmaya neden kazanamadın en önemli soru bu… Çünkü yapabileceğine inanmadın hem de ilk günden beri. İnançlarınla hedeflerinin önünü o kadar kapattın ki sonunda inandığın şekliyle bittiğinde haklılığının verdiği hazzı yaşadın.

Birçok hedefimiz, yapmak istediğimiz şeyler hepimizin hayatında vardır. İnsanoğlu yaradılışı gereği ister… Önemli olan istediğimiz şeyin gerçekleşeceğine ne kadar inandığımızdır. Hayatımız boyunca oturup biraz düşünelim acaba gerçekten olmasını istediğimiz ve olacağına gerçekten  (burası çok önemli )inandığımız gerçekleşmeyen bir şey var mı; ya da isteyipte olacağına inanmadığımız gerçekleşen bir şey var mı ?  İNANÇLARIMIZ YAŞAYACAKLARIMIZIN HABERCİSİDİR!

O nedenle bir şey isterken oturup biraz düşünelim; istemiş olduğumuz her ne ise bunun gerçekleşeceğine ne kadar inanıyoruz.

               Bu noktada inançlarla alakalı henüz yeni okuyor olduğum ve beni etkileyen Zülzine adlı kitaptan biraz bahsetmek istiyorum. Sahra çölü civarında anne ve babası vefat etmiş bir genç kız tek hayali babasından kalan evi ve dükkânı satıp mavi denizlerde gemi ve mürettebatıyla dünyayı gezmek fakat bu hayalin yanında bir gün Çöl haramileri tarafından kaçırılacağı korkusu ve korkuyla beraber inancı var… Ve genç kız fırtınanın çıktığı bir gün sokakta sığındığı annesinin eski dostu olan yaşlı kadının evinde çölde yaşayan ve harami olan yiyeni tarafından kaçırılır.. Artık mavi denizler ve yaşadığı şehir çok uzaklardadır.

               Yaşamımızda olmasını istediğimiz her şey için inançlarınızı inandırın ancak o zaman hayaller, hedefler, düşler gerçeğe dönüşecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ