Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

TATİLDE ÇOCUK OLMAK

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
  • 23.06.2019

Uzun bir Eğitim Öğretim yılının ardından tatile giren milyonlarca çocuk rahatlama ve kendini bırakma düşüncesi içerisindeyken maalesef ebeveynleriyle karşı karşıya kalıyor.

Yorucu bir okul döneminden sıyrılıp tatil yapmak isteyen çocuklar zamanlarını oyun, gezme, seyahat etme gibi aktivitelerle geçirmek isterken aileler farkında olmadan çocuğa kitap okuma , test çözme ,notu düşük olan ders yada derslerine çalışmaları için sorumluluklar vermeye çalışmaktadır. Çocuk tam rahatlayacağım derken bu kez ailede bir okul edasıyla karşılaşır. Ailenin isteklerini yapmak istemeyen çocuk bu kez sürekli çatışma halinde olur.

Sevgili anne ve babalar çocuklarınıza bu yaz tatilinde kendi belirlediğiniz sorumlulukları vermeden önce iki şeyi mutlaka yapın ve öyle karar verin:

Birincisi empati kurun; siz onun yerinde olsaydınız ne yapmak isterdiniz? Ailenizin verdiği yeni bir ders içeren yaz tatili dönemimi yoksa hayal ettiğini bir tatil mi geçirmek iyi hissettirirdi.

İkincisi çocuklarınızla tatil dönemi yapılacaklarını belirlemeden konuşun; Onlara bu tatil döneminde neler yapmak istersin, nasıl bir tatil dönemi hayal ediyorsun, Bu tatili senin için güzel ve verimli geçirmek için beraber neler yapabiliriz, okul döneminde zamanın olmadığı için yapamadığın bir aktivite yada gitmek istediğin bir kurs var mı sorularını sorun… Çocuk kendi duygu ve düşüncelerinin ailede ne kadar önemli olduğunu kendinin değerli olduğunu hissettiğinde yapması gereken bir sorumluluğu varsa sizinle paylaşarak zaten yapacaktır.

Unutmayalım ki çocuklarımızın her şeyden önce kendi benlik bilincine ulaşmaya ihtiyacı var … sonra da biz bilincine … Farkındalığı yüksek çocuklar yetiştirmek istiyorsak onları dinlemek düşüncelerine saygı göstermek durumundayız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ