Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,94 / Satış: 33,07
€ EURO → Alış: 35,75 / Satış: 35,89

OKULA BAŞLADIĞINI ZANNEDEN EBEVEYNLER

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI BİRGÜL SUMRA
  • 14.09.2019

Yine bir okul yılının başlangıcındayız. Bu süreçte okula başladığını zanneden anne ve babalar size bir haberim var : ‘’Siz okullarınızdan mezun olalı çok oldu, bu çocuklarınızın başladığı bir okul dönemi…’’

Şimdi diyeceksiniz ki :’’Biz de biliyoruz bu çocuklarımızın başladığı okul’’ diye.

Görünen durum çocukların başladığı olabilir ama gerçekte birçok ebeveynde yaşanan ve görülen durum çocukların okulda ilerlemesini, başarılı olmalarını her şeyi en iyi yapmaları için mücadele etmelerini sağlamak için koşturmacalar…

70’80’ve 90 yani X ve Y kuşaklarının çocuklukları arasında yolunu bulmaya çalışan milenyum kuşağının temsilcileri olan Z kuşağı çocukları, anne ve babalarından farklı kuşaklarda teknoloji ve serüven odaklı yaşamaya çalışırken; ebeveynlerin kendi yaşadıkları kuşaktan aldıkları bilgilerinin, deneyimleyemediği için çocuğunda gerçekleştirmeye çalıştığı hayallerinin karşısında, çocuklarla çatışma içerisine girdiği durumlar içerisindeyiz. Bu durum çocuklarla sürekli bir çatışma alanı yaratırken ebeveynler hala gerçekliğin farkına varamamıştır.

Çocuklara yardımcı olmak ve ilerlemelerini sağlamak için öncelikle yapmamız gereken çocuğu dinlemektir. Uçsuz bucaksız hayal dünyasına sahip çocukları bırakalım da hangi mesleklere gideceklerine kendileri karar versin. Kalıplaşmış meslek gruplarıyla büyüyünce ne olacaksın sorularının arasına doktor, avukat, öğretmen gibi meslekleri sıkıştırıp dikte etmeyelim. Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde gelecek için Robot Müşaviri, Drone Bekçiliği gibi meslek gruplarından bahsedilirken çocukları geriye geriye çekmeye çalışmayın lütfen… Onlar görmediklerimizi görebilecek yetkinlikle bu dünyaya adım attılar, çocukları İlerlerken takip edelim, yollarını açalım, destek olalım yani anne baba olalım, kendi çocukluklarımızdaki yaşamadıklarımızı gözlemlemek için donör olarak görme içgüdümüzden kurtulalım ve onlara yollarında ışık tutan olalım.

Çocuğun kendini bulması ve sağlıklı düşünen birey olarak geleceğe adım atması için anne baba olalım her şeyin çok daha kolay ve güzel olacağını ancak o zaman göreceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ