Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

CİLT SAĞLIĞINI KORUMADA BESLENMENİN ÖNEMİ

DİYETİSYEN DEMET BAHAR
DİYETİSYEN DEMET BAHAR
  • 12.10.2019

Cilt sağlığını etkileyen faktörlerin başında beslenme gelmektedir. Sağlıklı beslenme ilkelerinin temelinde her besin grubunundan yeterli miktarda tüketmek vardır. Bu demek oluyor ki cilt sağlığına da iyi gelen besinler çok çeşitlidir. Ayrıca besinlerin tüketim şekilleri (işlenmiş veya doğal) cilt sağlığını doğrudan etkilemektedir.

Cilt sağlığına iyi gelen besinlerin başında balık gelmektedir. Potein içeriği cilde esneklik verir ve kollajen yapımını arttırır. Ayrıca yapısında bulunan omega-3 cildin kalınlaşması, yumuşaması ve esnemesi için önemlidir. Sağlıklı bir cilt için mevsim balıklarını haftada 2-3 kez ızgara, fırında veya buğulama yöntemlerini kullanarak pişirin ve tüketin.

Sebze-meyve grubunun da çeşitlendirilmesi aldığımız vitaminlerin, minerallerin ve antioksidanların da çeşitlenmesini sağlayarak cilt sağlığına olumlu etki yapar.

Domates içerdiği beta karoten sayesinde cildi güneşin olumsuz etkilerine karşı korur.

Yumurta ise anne sütünden sonra en yararlı besindir ve kaliteli protein içerir. Ayrıca saç dökülmesini önleyici, tırnakları güçlendirici biotinin doğal kaynağıdır yumurta. Herhangi bir sağlık problemi olmayan bireyler her gün 1 adet yumurta tüketiniz.

Ceviz, içerdiği omega 3 ve omega 6 yağ asitleri sayesinde cildimizin elastik yapısını koruyarak daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Günde 2-3 tam cevizi rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Kefir antioksidan içeriği sayesinde vücudu oksidatif strese karşı korur bu demek oluyor ki cildi de oksidatif strese karşı korur. Bu sayede hücrelerin yaşlanması gecikir. Her gün 1 su bardağı kefir tüketmek total sağlığınıza iyi gelecektir.

Brokoli, içerdiği çinko, A vitamini, C vitamini gibi cilt sağlığı için önemli olumlu etkiye sahiptir. Aynı zamanda içeriğinde lutein bulundurması sayesinde cildin kurumasına ve kırışmasına neden olabilecek oksidatif hasarı önlemeye yardımcı oluyor.

Bol bol su içmek vücudu toksik maddelerden arındıracağı için cilt sağlığını da olumlu yönde Etiler. Günde 2-2,5 litre su içmek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Rafine şeker ve fazla şeker tüketimi ise ciltteki elastin ve kollojenin yapısını bozmaktadır. Bu da ciltteki kırışıklıkları arttırmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ