Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

UMUDUN OLSUN

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
  • 05.08.2021

UMUDUN OLSUN

Umudun olsun, hayallerin olsun.Unutma senden başka sen yoksa bu dünyada , seni kim mutlu eder senden başka.. ? Bak geçmişe geride kaldı her şey, maziyi öyle bırak kocaman bir şimdi var onu yaşa gönlünce. Unutma sevecen , eskide yaşadığın acılar, sancılar bir zaman sonra unutulmuşsa , emin ol taşımakta olduğun sancılar yine yerini mutluluğa bırakacak. Zaman ilacı her şeyin , mutlak sen direnmeyip sabredersen ruhun hem güçlenir hem de ışıtılı yarınlar seninle olur.

Unutma sevecen , yaşam cesurları sever , her sabah yeniden güneş doğuyorsa , senden ışığını esirgemiyorsa, yağmur yüklü bulutlar dünyada kötülüklere rağmen her zaman rahmetini sağanak sağanak yolluyorsa, kirlenmiş sevgilere inat gökkuşağı tüm cömertliyle renkleriyle kuşatıyorsa , her sabah bahçene konan kırlangıç kuşu sevgiyle ötüyorsa , her akşam ay karanlığa inat ışığını veriyorsa hala senin için , benim için , insanlık için umutlar vardır.

Unutma yaşam devam ediyorsa umutlar da devam etmeli değil mi ? Umutları , kendini affetmeyi kendine çok görme. Umut etmedikçe, çözümler aramadıkça, kendini geçmişi affetmedikçe söyle bana bundan kim zararlı çıkar ?? Sevecen; yaşamın sona ermesinden ziyade yaşamın anlamını kaybetmektir asıl vahim olan.

Çünkü ölüm yaşam gibi gerçek bizler için , fakat yaşarken ölmek belki ızdırapların en kötüsü..

Sevecen , unutma ki sorunlar hep olacak , ve anlayacaksın ki sorunların yalnız sende çözüldüğünü , anlayacaksın üzüldüğünde yalnız senin üzüldüğünü.

Bugüne kadar seni kırdılar, üzdüler iyi niyet adına, acılarını anlamadan hissetmeden yanında oldular ki bu sendeki yalnızlığı bitirmedi. Ve anlıyorsun ki asıl yalnızlık kimsesiz olmak değil çevrendeki insanların seni anlamaması , acılarının derinliğini bilememesi sonucu yaşadığın yalnızlıktır.

Sevecen , çık doğaya , dağa taşa sevgini söyle , kuzuların meleyişine , çağlayanların iç kopartan sesine kulak ver , o tertemiz oksijeni çek içine sanki ilk kez yaşama gelmişcesine . Ve yaşamak coşkuyla, acılara bile gülümseyerek , her şeye rağmen küçük şeylerden mutlu olarak yaşamını kutsa. Bir karıncaya yoldaş ol, ondaki azme gülümse.

Unutma sevecen bilge olmak istiyorsan yaşamdaki her şeyden , kötülüklerden bile ders almasını bil..

Kalıcı öğrenciliktir bilgelik sevecen. Hadi bugün kalk kollarını gökyüzüne doğru uzat , derin bir nefes al ciğerlerine ” Kendimi , yaşamayı , insanları , tüm canlıları seviyorum ”’ de..

Bunu zaman zaman yap. Hayat mutsuz olmayacak kadar kısa, mutlu olacak kadar geniştir aslında.. Sevilmek istiyorsan sevmelisin, vefa görmek istiyorsan vefa göstermelisin, insanlara , doğaya neyi verirsen onu alırsın. Ve sevecen unutma ki kendinde bulamadığın sevgiyi , coşkuyu başkalarına veremezsi..

Sevgi ol, dost ol, bilge ol, aşk ol sonra doğ ruhlara …

Engeller olmazsa başarı olmaz bunu unutma…

Yaşama hoş geldin , tekrardan merhaba …

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ