Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

ÖZGÜVEN

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
  • 11.04.2022

ÖZGÜVEN

Kişinin kendini tanıyıp, anlaması ve ifade edebilmesiyle anlamlı hale getirdiği önemli bir özelliktir. Bu, çoğu zaman iletişimin temelinde yer alırken bazen de kişinin kendini gerçekleştirme çabasıyla karşımıza çıkmaktadır.

Kişinin hayata karşı pozitif olması için özgüven önemli bir görev görmektedir. Çünkü kendine güvenen kişilerin motivasyonu da daima yüksek olmakta ve bu durum, kişilerin pozitif düşüncelerindeki gelişmelere yardımcı olmaktır.

Kendine güvenen kişilerin sorumluluk alma bilinçlerinin yüksek olduğunu ve kişilerin yaptıkları işlerde başarılı olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Hayat, güçlü, çabalayan ve kendine güvenen kişilerin daha başarılı olduğunu bize örnekleriyle sürekli göstermektedir. Bir işe başlamak ya da düşüncelerimizi harekete geçirmek için bile özgüvenin önemli bir etkisi vardır.

Doğru kullanıldığı takdirde özgüven iyi bir özelliktir. Ancak, şunu da söylemeliyim ki fazla özgüven kişiyi yanlış hareketlerde bulunmaya yönlendirebilmektedir. Bu yüzden, her şeyde olduğu gibi kontrollü ve ölçülü olduğu sürece kişinin kendine olan güveninde de bir sakınca yoktur.

Özgüven Eksikliği ve Çözüm Yolları

· Kendinizden şikayet etmekten vazgeçip, sevmeyi öğrenin.

· Olumsuz düşünceleri aklınızdan silerek, onların yerine olumlu olanları koyun.

· Görünüşünüze ve duruşunuza dikkat edin.

· İkna etme yeteneğinizi güçlendirmeye çalışın.

Sevgili okurlar unatmayalım ki hayatı anlamlandırmak ,kaliteli kılmak bizim elimizdedir.Bu da sağlıklı iletişim ve özgüvenden geçer. SEVGİLERİMLE…………

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ