Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

KALİTELİ YAŞAM İÇİN ÖNERİLER

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
  • 01.08.2022

KALİTELİ YAŞAM İÇİN ÖNERİLER

Herkesin yaşamı ve bakış açısı farklıdır. Günlük yaşam kalitesini arttırmak için neler yapabiliriz. Kaliteli yaşam; zamanı ve hayatı dolu geçirebilmektir. Severek yaptığınız işten, yürümekten, sağlıklı beslenmeden, kitap okumaktan, yeteneklerinizi ve becerilerinizi geliştirmekten zevk almanız doğrultusunda oluşur.

Yaşam kalitesi; Mutluluğunuzun, sağlığınızın, boş geçirdiğiniz zamanların, düşüncelerinizin, gelirinizin toplamından oluşur. Kaliteli bir yaşam çizmek aslında tamamen kişilerin elindedir. Tüm bireylerin başarı tanımı farklı olduğu gibi, kaliteli yaşamın tanımı da herkese göre farklıdır. Bununla birlikte, hayatı daha keyifli hale getirmek için herkesin atabileceği bazı adımlar vardır. Bu adımlar genel olarak basittir. Sadece yaşam alanımızda değişiklikler yapmaya hazır olmamız gerekir. Bazı şeyleri değiştirmek için adım atmak kişisel sağlığınızı artırabilir ve günlük hayatınızda ciddi değişiklik olmadan da daha anlamlı hale getirebilirsiniz. 1- Sağlıklı İlişkiler sağlayın

Herkesin ilişkisi eşit yaratılmaz. Negatif ilişkiler kişide stres yaratır. Kurduğumuz ilişkiler ruh sağlığımızı etkiler. Araştırmalar gösteriyor ki, sağlıklı ve pozitif ilişkiler yaşam alanını genişletiyor, mutluluğunuzu ve refah düzeyinizi arttırıyor. 2- Gülümseyin

Gülmenin stres üzerinde olumlu etkisi vardır. Ruh ve beden için ise en güçlü ilaçtır gülümsemek. Pozitif bir yapıda olmak çevrede bulunan kişileri de motive eder, ortamı yumuşatır. Gülümsemek, zihne güçlü bir dürtü göndermeye yardımcı olur. Depresyonda olsanız bile, gülmek ruh halinizi yükseltir.

3- Meditasyon ve Egzersiz yapın

Düzenli egzersiz yapmak, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımız üzerinde etki gösterir. Günün yorgunluğu sizden alıp götürür. Meditasyon rahatlamanızı ve sakin kalmanızı sağlar. Egzersiz yapmak depresyonu azaltır, endişelerinizi yok eder, iyi uyumanızı sağlar ve hafızanızı geliştirir.

4- Her Zaman Öğrenmeye Açık Olun

Her gün yeni bir kelime öğrenerek, hem kelime dağarcığınızı hem de genel kültürünüzü geliştirebilirsiniz. Güncel konular ve durumlar hakkında günlük bilgileri öğrenmeye açık olmak kritik bir öneme sahiptir. Her zaman öğrenmeye istekli olmak, yaşam kalitemizi arttırmaya yardımcı olur. Kişisel ve profesyonel yaşam için zemin hazırlamak hallerinize yaklaşmanızı sağlar.

5- İşinizde Anlam Bulun

Sevmediğiniz bir işi yapmak sizi strese sokar. İşini severek yapan insanlar huzurlu ve mutlu olmaları sonucunda yaşam alanlarında gergin olmazlar. Günümüzün yarısından fazlası işyerinde geçiyorsa sevdiğimiz işi kendimize hediye etmek hakkımız.

6- Kendinize Boş Zaman Ayırın

Ne kadar yoğun çalışıyor olsanız bile mutlaka kendiniz ile baş başa kalabilmelisiniz. Rahatlamak ve eğlenmek için kendinize zaman ayırmıyorsanız, kendinize büyük bir kötülük yapıyor olabilirsiniz. Kendinize, keyif aldığınız aktiviteleri yapmak için küçük bir zaman dilimi yaratabilmelisiniz.

7- Negatif Kişilerden Uzak Durun

Negatif kişiler size olumsuz durumlar yansıtır.Siz yaşam kalitenizi yükseltmek için bir adım atmaya karar veriyorsanız, arkadaşlık kurduğunuz kişileri de ona göre seçmeye özen göstermelisiniz. Sizi anlayan, size değer katan, sizi pozitif yönde etkileyen kişilerle arkadaşlık kurmanız inanın daha iyi gelecek ve sizi yormayacak.

8- Uykuya Önem Verin

Sağlık ve düzenli uyku her zaman önemlidir. Her şeyden önce uyku sırasında, beynimiz karşılaşmış olduğu bilgileri anılara dönüştür, hafızamızı pekiştirir. Yapılan araştırmalar, bir şey öğrendikten sonra uyuyan insanların, bu bilgi üzerinde test edildiğinde, uyumayanlara göre daha iyi olma eğiliminde olduğunu göstermiştir.

9- Geleceğiniz İçin Endişelenmeyin

10- Sağlığınız Her Şeyden Değerli

Sağlığınız her zaman öncelikli olmalıdır. Günlük hayatta beslendiğiniz, tükettiğiniz her şey sağlığınızı etkiler.Kendimizi görmeye ve kabul etmeye cesaret edebildiğimizde; hepimizin yaşam kalitesi artar.SEVGİLERİMLE

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ