Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

İRADE NEDEN ÖNEMLİDİR?

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
  • 08.01.2023

İRADE NEDEN ÖNEMLİDİR?

Yüksek iradeye sahip olan bireylerin hayatlarında çok daha başarılı noktada oldukları bilinmektedir. Bu bireyler psikolojik problemlerle çok daha az karşılaşırlar. Diğer kişilere göre; sabırlı, uyumlu, özverili, detaylara dikkat eden, uzlaşmaya yatkın ve stresle baş etmede güçlü oldukları bilinmektedir. Düşük irade sahibi insanlarda ise; şiddet, bağımlılığa yatkınlık, başarısızlık kaygısı, kontrolsüz harcama, risk alma davranışları, düzensiz beslenme, kaygılı ve dürtüsel davranma gibi problemler görülmektedir.

İradenin gelişim sürecinde ailenin hareketleri büyük önem taşımaktadır. Çocuklar yaşamın ilk evrelerinde çevrelerindeki bireyleri gözlemler ve davranışları rol model alırlar. Bu nedenle düşük iradeye sahip olan ailelerinin çocuklarında da düşük irade görülmektedir.

Nasıl Güçlendirilir?

1*İrade okul öncesi döneminde gelişse de yaşamın her alanında geliştirilebilir. Bireyler geleceğe dair kararlar alırken daha iradeli davranmaya yatkın olurlar. Bireyin banka hesabı açarak 24 ay boyunca her ay düzenli şekilde belirli bir miktar para yatırmaya çalışması iradeyi geliştirmesi için iyi bir yöntem olabilir.

2*Yapacağı işlerde kendisine belirli bir zaman vermesi ve o zamana kadar işlerini tamamlaması iyi bir egzersiz olabilir.

3*Gelecekle ilgili hedefler belirleyip o zaman boyunca belirlediği hedefler doğrultusunda adımlar atması iradeyi geliştirmek için önemlidir.

4*İnsanın yaşamı boyunca hedefleri olması ve bu hedefe bağlı kalması iradeyi güçlendirmektedir. Küçük hedeflerle yola çıkmak başarısız olma riskini azaltacaktır.

5*Son olarak tüm bunları yaparken bireyin kendini gözlemlemesi ve iradenin güçlü olmadığı noktaların farkında olması gerekmektedir. Bunları fark ettikten sonra ise güçsüz yönleri üzerinde çalışmalıdır.SEVGİLERİMLE……

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ