Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,44 / Satış: 32,57
€ EURO → Alış: 34,50 / Satış: 34,64

İkna Yeteneğinizi Geliştirmek İçin Dikkat Etmeniz Gereken 11 Önemli Nokta

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
  • 17.05.2021

İkna Yeteneğinizi Geliştirmek İçin Dikkat Etmeniz Gereken 11 Önemli Nokta

Şayet siz de söylediklerinizle karşınızdaki kişileri etkilemek ve ikna etme yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız, bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Konuşma tarzınızı ikna etmeye çalıştığınız kişilerin karakteristik özelliklerini düşünerek belirlemek gibi! Beden dilinizi başarılı bir şekilde kullanıp, güçlü iletişimin bütün kilit noktalarını sağlamak gibi.

1Kime Nasıl Hitap Edeceğinizi İyi Bilin!Evet, ikna yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız öncelikli olarak kime nasıl hitap edeceğinizi iyi bilmelisiniz. Yani karşınızdaki kişinin karakteristik özelliklerini düşünerek, kelimelerinizi ona göre seçmeli, onun nasıl yaklaşımlardan daha çok etkileneceğini az çok kestirebilmelisiniz. Tabii bu noktada karşınızdaki kişinin tanıdığınız biri olması işinize gelecektir. Sonuçta; bu şekilde onun öne sürdüğünüz düşünceye karşı nasıl tepkiler vereceğini tahmin eder ve adımlarınızı tahminlerinize göre atarsınız.

2Yüz Yüze Görüşün ve Beden Dilinizi İyi Kullanın!İkna yeteneği yüksek biri haline gelmek için kulak vermeniz gereken bir diğer öneri de bu! Yani birine bir şey satmak, ya da fikrinizi kabul ettirmek istiyorsanız günümüzün aşırı gelişmiş o teknolojik cihazları yerine yüz yüze konuşmayı denemelisiniz. Zira ikna etmede yüz yüze görüşmenin ne kadar önemli olduğu, yapılan pek çok araştırmada da kanıtlanmış bir olgudur.. Sonuçta; kullandığınız kelimelerin yanı sıra hal ve hareketlerinizin, jest ve mimiklerinizin ve bunlar gibi daha birçok küçük hareketinizin güçlü iletişim için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz.

3Lafı Dolandırmak Yerine Açıklayıcı Cümleler Kullanmayı Tercih Edin!

4Samimi Olun Ama Ölçüyü de Kaçırmayın!

5Zamanınızı İyi Kullanın!

6Karşı Tarafın Satın Almasını Beklemek Yerine Satışı Siz Yapın!

7Kendinizi Geliştirmekten Asla Vazgeçmeyin!

8Dış Görünüşünüze En Az Sözcükleriniz Kadar Dikkat Edin!

9Enerjinizi Her Zaman Yüksek Tutun!

10Avantajları Dezavantajlarla Birlikte Sunun!

11Gerçekleri Saklamayın! (Hatta İşin içinde Risk Olduğundan Bahsedin!)

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ