Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

DUYGULARINIZ SİZİ DEĞİL ,SİZ DUYGULARINIZI YÖNETİN

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
  • 31.05.2021

DUYGULARINIZ SİZİ DEĞİL ,SİZ DUYGULARINIZI YÖNETİN

Herkesin duyguları vardır.Bu insan olmamızla ilgili basit bir gerçekliktir.Farkında olalım ya da olmayalım,duygular hem iş yerinde hem de özel hayatımızda her günümüzü etkiler.Üstelik sadece kendimizi değil,çevremizdekiler de etkilenir.

DUYGU NEDİR?

Bizi hayatta tutmak ve yaşamımızı zenginleştirmek için olaylar,durumlar,kişiler karşısında beynimizde başlayan ve gerek beynimizi gerekse de tüm vücudumuzu hazırlayan bir süreçtir.

Örneğin bir sabah kurduğunuz alarm çalmadı ve geç kalktınız.Yetişmeniz gereken çok önemli bir görüşmeniz var.Ve o anda aslında siz fark etmeseniz de oluşan bazı duygularla mücadale etmeye başladınız;korku,panik,öfke,endişe gibi.Siz,oluşan bu duygularınızı yönetemediğiniz taktirde tüm gün boyunca yaşayacağınız birçok olaya olumsuz pencereden bakma,dolayısıyla olumsuzluk yaşama ihtimaliniz çok yüksek olacak.

Belki de sonrasında pişman olacağınız bir davranışta bulunacaksınız.Üstelik bu olumsuzlardan sadece siz değil etrafınızdaki diğer kişiler de etkilenecek.

Duyguları,davranışları ve iletişimlerimizi yönetmenin,başarılı ve tatminkar bir yaşama sahip olmanın anahtarı duygusal zekadır.Bu durum bilimsel araştırmaların ortaya koyduğu önemli bir bulgudur.

DUYGUSAL ZEKA NEDİR?(EQ NEDİR)

Duygusal Zeka kendimizdeki ve diğerlerindeki duyguları daha iyi algılamak,anlamak ve yönetmekle ilgili bir grup yetkinlikten oluşur.Bütünsel olarak duyguları daha yapıcı kullanmamızdır.En az bilişsel zeka (IQ)kadar önemlidir.

NASIL GELİŞİR?

Duygusal zeka( EQ )bilişsel zekadan( IQ) farklı olarak geliştirilebilen bir zeka türüdür.Bunun için birincil ihtiyaç,istek,kararlı olmak pratik yapmaktır.Önemli nokta duygusal zeka,bilimsel yöntemlerle geliştirildiğinde sürdürülebilir bir fayda sağlar.SEVGİLERLE

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ