Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Dikkat Dağınıklığı ve Odaklanma Sorunu Nasıl Çözülür?

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
  • 28.02.2021

Dikkat Dağınıklığı ve Odaklanma Sorunu Nasıl Çözülür?

Gelişen teknolojiyle birlikte sürekli akan bilgi yığınları, çevredeki yoğun uyarıcılar odaklanma sorunu yaşamamıza sebep olabilmektedir. Bu da yaptığımız işte verimli ve etkin olmamızı engellemektedir. Elbette çevrede yoğun uyaran varken dikkat dağınıklı yaşamak şaşırtıcı bir şey değildir. Psikolojik, kalıtsal ve stres temelli farklı sebepleri olabiliyor.

Odaklanma sorunu belirtileri nelerdir?

· İlgilenilen konuya olan ilginin kısa sürede sona ermesi.

· Başladığı işi bitiremez ve bunu takip eden derin kaygı.

· Dalgınlığın tetiklediği unutkanlığa bağlı iş kazaları yaşanması.

· Düzensiz ve dağınık bir yaşam tarzı.

· Sorumluluk alamama ve sorumluktan kaçma. Bu durum sonucu iş, meslek, okul ve sosyal ilişkilerinde yaşanan sorunlar.

· Ders çalışırken yahut iş yerinde ders ve işten çok, çevreyle ilgilenmesi.

· Sık aralıklarla dalıp gitme, yapılan işten hemen sıkılıp bıkma.

· Okunulan metin veya kitaptan bir şey anlamama.

· Düşüncelerin toparlanamayıp, isimlerin unutulması.

Odaklanma sorunu nasıl aşılır?

Öncelikle, kişi odaklanma sorunu yaşadığının farkına vararak bu sorunun çözümü için girişimde bulunmaya hazır hale gelmelidir. Yakın çevresini bu konu bilgilendirerek onlardan da destek almalıdır. Problem aşılmaz ise kişinin iş, eğitim, özel yaşantısı düzensiz ve dağınık bir hal alır.

Uyku ve beslenme düzeni

Temel ihtiyacımız olan uyku ve beslenme düzensiz akış içerisindeyse kişi kendini yorgun hissederek akabinde odaklanma sorunu yaşar. Uyku tam olarak alınmalı, günde 8 saat uyku yeterli olacaktır. Yatmadan önce duş alabilir ve bir bardak süt içebilirsiniz. Uyku hijyenine de önem verilmeli; yastığınız, yatağınız, pijamanız temiz ve rahat olmalı. Yatmadan önce roman türünde kitap okumak da uykunuzu getirmeye yardımcı olacaktır. Sabah uyandığınızda bir bardak su için bu zihninizi açacaktır. Dengeli beslenin, ağır yemeklerden ve alkolden uzak durun.

Tek bir işe odaklan

Aynı anda farklı kaynaklardan gelebilecek direktiflerin sadece birine kanalize olmaya çalışın. Çünkü aynı anda iki farklı işe odaklanmanız olası değildir. İşleri tek tek bitirmeye özen gösterin. Böyle yaparak sandığınızda daha hızlı ve kolay ilerleyeceksiniz.

Egzersiz yap

Düzenli egzersiz ve spor yapmak konstrasyon gücünü artırarak yorgunluk hissini ortadan kaldırır.Günde 45 dakika yürüyüş yapabilir, yüzebilir, ip atlayabilirsiniz. Bu aynı zamanda mutlu olmanızı da sağlayacaktır.

Zihin oyunları oyna

Beyin egzersizleri yapmak konstrasyonunuzu arttıracaktır. Satranç, sudoku ve tangram gibi uğraşlar edinerek zihninizi canlı tutabilirsiniz.

Kendini ödüllendir

Kişi yapacağı günlük işleri veya ödevleri belirlemeli, görevini tamamladıktan sonra kendini ödüllendirirse motivasyonu artacaktır.

Gönülsüz olma,Bol dinlen ve olumsuz düşünmemeye önem göster

Dikkati Geliştirme, Hafızayı Güçlendirme, Zekayı Geliştirme ve Düşünme Becerilerini Geliştirme kitaplarıyla yapacağınız çalışmalar ile odaklanma sorunuzu çözerek okul ve iş yaşantınıza büyük katkılar sağlayabilirsınız.SEVGİLERLE

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ