DİJİTAL ÇAĞDA ÖĞRENCİ OLMAK
- 21.02.2022
DİJİTAL ÇAĞDA ÖĞRENCİ OLMAK
Dijital çağda öğrenci olmak yeni Z kuşağı için oldukça zor bir süreçtir. Z kuşağı hayata gözlerini açtığı günden bu yana teknolojiyle ve dijital kaynaklarla birlikte büyüyor. Adeta el ele gelişiyor ve değişiyorlar. Dolayısıyla dijital dünya içerisinde büyüyen bu çocukların en iyi bildiği şey teknoloji ve dijital kaynaklar. Eğitim, kullanılan kaynaklar ve eğitimciler dijital çağa ayak uyduramadığında dijital çağda öğrenci olmak zorlaşıyor.
Özel okullar ve büyükşehir okulları bu konuda biraz daha iyi durumdalar. Ancak özellikle kırsal bölgelerde, sanayileşmenin olmadığı şehirlerde eğitim kaynakları yeterli değil. Dijital kaynakların sınırlı olması zaman yönetimi, dikkat süresi açısında bu öğrencilerin başarısına katkı sağlıyor. Fakat dijital öğrenme sistemlerinden mahrum kalmaları mevcut potansiyellerini göstermelerinin önüne geçebiliyor. Öğretmenlerin dijital çağ yaşı da öğrenmeyi etkiliyor. Dijital çağ yaşı ne demek? Genç öğretmenler teknoloji ve dijital kaynakları kullanma konusunda daha yatkın olabiliyorlar. Ancak teknolojinin içerisine doğmayan, dijital kaynaklarla büyümeyen Z kuşağı dışında kalan diğer kuşaklar bu konuda zorlanabiliyorlar. Tabi burada asıl belirleyici olan öğretmenlerin hangi kuşağa ait olduğu değil. Dijital çağa geçiş döneminde doğmuş bir birey imkansızlıklar ya da ilgi eksikliği nedeniyle dijital alanda kendini geliştirmemiş olabilir. Daha ileri yaşlarda biri ise teknolojiyle geç tanışmasına rağmen ilgisi ve merakı sayesinde kendini geliştirebilir. Dolayısıyla dijital çağda başarılı öğrenciler yetiştirebilmek için dijital çağı yakalamış öğretmenler gerekiyor.
Sadece sınavlar değil derslerin de büyük bölümü dijital kaynaklarla sürdürülmüyor. Eğitim de henüz hala yeterince interaktif değil. Bunu yapabilmek için dijital kaynakların kullanım sürelerini düzenlemek gerekiyor. Yine dijital kaynaklar kadar kitap, dergi, defter gibi matbu kaynakların kullanımına da önem verilmeli. Sosyal medya, oyun konsolları, ilgi çeken internet sayfaları keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Ancak kimi zaman dijital kaynaklarla geçirdiğimiz zamanın büyüklüğünün farkına varamıyoruz. Zamansa en değerli kaynağımız. Zamanı verimli kullanmaya özellikle öğrencilik yıllarımızda çok ihtiyacımız var. Çünkü bu yıllar sadece eğitim aldığımız, yeni bilgiler edindiğimiz yıllar değil. Öğrencilik yıllarımız aynı zamanda yaşam standartlarımızı belirleyecek kariyer gelişimimize yatırım yaptığımız yıllardır. .Dijital kaynakları bilinçli ve verimli kullanmak başarıyı destekliyor. İnternet ve teknoloji ile aranıza mesafe koymanız güç olabilir. Ancak bu kaynakları daha
bilinçli ve işlevsel şekilde kullanabilirsiniz. Online eğitimlere katılabilir, zorlandığınız derslerle ilgili videolar izleyebilirsiniz. Online deneme sınavlarına katılabilir performansınızı gözlemleyebilirsiniz. Anlatabilirsiniz . Mesajlaşmalarınızda soru cevaplar yapabilir, sohbet ederken öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz Dijital çağda öğrenci olmak meslekleri ve mesleklerin geleceğini bilmeyi gerektiriyor. Dijital cağda öğrenci olmak kariyer danışmanlığı ıle daha kolay. Artık çok daha bilinçli kariyer hedefleri yapmak gerekiyor.
- OKUL FOBİSİNİN NEDENLERİ - 5 Şubat 2023
- İRADE NEDEN ÖNEMLİDİR? - 8 Ocak 2023
- İÇİMİZDEKİ ÇOCUK - 1 Eylül 2022
- BEYİN VE BAŞARI.. - 24 Ağustos 2022
- KALİTELİ YAŞAM İÇİN ÖNERİLER - 1 Ağustos 2022
- BİR AİLE BİRLİKTELİĞİNDE MUTLULUĞUN SIRLARI - 22 Temmuz 2022
- OLUMSUZ DÜŞÜNCELER MUTLULUK GETİRMEZ! - 19 Haziran 2022
- ÖN YARGILAR NEDEN OLUŞUR? - 16 Mayıs 2022
- Kişisel Gelişim İçin Pratik Öneri - 3 Mayıs 2022
- ÖZGÜVEN - 11 Nisan 2022