Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Başarılı Olmak İçin 6 Önemli Yöntem!

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI - EĞİTİMCİ- YAZAR - NİHAYET YILDIRIM
  • 29.03.2021

Başarılı Olmak İçin 6 Önemli Yöntem!

Başarılı olmak hepimizin çoğu zaman istediği, arzuladığı ve hedeflediği bir durumdur. Hepimiz zaman zaman başarılı olmak için neler yapmamız gerektiğini araştırır, yeni yöntemler ararız. Ancak başarıya giden yol herkes için değişebilir. Her yol ve yöntem bireyler için farklılaşabilir, her birey üzerinde farklı etki gösterebilir. Kişisel farklılıkları da göz önünde bulundurarak, başarıya giden yolda bizlere yardımcı olacak bazı özellikler ve tekniklerden bu yazıda bahsettik. İyi okumalar dileriz!

Başarılı Olmak İçin Dikkat Etmeniz Gereken 6 Teknik!

Herkesin başarılı olmak için uygulayacağı yöntemler ve teknikler farklıdır. Genel olarak başarı kavramı incelendiğinde başarılı olmamızda katkıda bulunan en önemli 6 ortak nokta aşağıda listelenmiştir.

Odaklanın

Başarılı olmak için ne yaptığınıza ne yapmak istediğinize ve özellikle ne yapmak istemediğinize odaklanın. En önemlisi de şimdiye odaklanın. Eğer bir çizelge olsaydı ve bu çizelgenin sağında olmak istediğiniz, solunda ise olmak istemediğiniz yer belirtilmiş olsaydı, şu an kendinizi hangisine daha yakın konumlandırırdınız?

İletişim Kurun

Başarılı olmak için çevrenizdekilerle iletişim halinde olun. Eğer çevrenizde kendinize örnek aldığınız ya da daha önce benzer bir hedefte başarılı olmuş bir tanıdığınız varsa onun yaşadığı süreç hakkında bilgi ve deneyimleri öğrenin. Burada rekabet etmemeye özen gösterin! Tek rakibiniz kendinizsiniz. Başarılı olmak için herkesin izlediği yolun farklılık göstereceğini unutmayın ve karşılaştırma yapmamaya çalışın. Sizden önce bu hedefi gerçekleştirmiş kişi ve sizin farklı kişiler olduğunu ihtiyacınız olursa bu konuşma sırasında kendinize hatırlatın.

Duygularınızın Farkına Varın

Duygularımız bize o an ile ilgili bir sürü ipucu veren o anı yorumlamamızı sağlayan en güçlü pusulalardır. Duygularınızı fark edin ve onlardan yardım almayı unutmayın. Eğer bu süreçte sizi zorlayan bir şey varsa o duyguya rağmen devam etmek yerine o iyi hissetmek için ne yapabileceğinize odaklanın. İhtiyaçlarınıza kulak verin. Meditasyon yapmak, kısa bir yürüyüşe çıkmak veya çevrenizdekilerle paylaşmak anlık uygulayabileceğiniz yöntemlerdir. Eğer bu durumun daha kalıcı ve genel bir durum olduğundan şikayetçiyseniz bir psikolog yardımı almayı düşünebilirsiniz.

Dinleyin

Kendinizi ve çevrenizdeki kişileri, ailenizi, arkadaşlarınızı, öğretmenlerinizi dinleyin. Bazen bazı konuşmaların içeriğini bildiğinizi hissetmeniz o içeriğe odaklanmanızı engelleyebilir ama odaklanmadığınız konuşmaların cümle aralarında karşılaşabileceğiniz kıymetli bilgiler olduğunu unutmayın ve dinleyin. Kendinizi dinlemek bu süreçte yine en faydalı olacak alışkanlıklardandır. Bir yola çıkarken çıktığınız düşünceler ve yolculuk sırasındaki düşünceler değişiklik gösterebilir. Yolculuk sırasında oluşan yeni düşünceler kısa yollar veya farklı fırsatlar yakalamanıza fırsat sunabilir, her zaman kendinize kulak verin.

Karar Verin ve Harekete Geçin

Başarılı olmak için karar vermek en önemli durumlardan biridir. Karar vermeden bir yolculuğa çıkarsanız, bir rotanız olmadan önünden geçtiğiniz yerlerin farkına varamaz ve bu yüzden yolculuğunuz büyük bir kayıp yaşar. Karar verin, ama karar vermeden önce araştırmanızı yaparak olası adımları, yaşayabileceğiniz hem zorlukları hem kolaylıkları göz önünde bulundurarak planlayın ve harekete geçin. Eğer bu aşamada gelecek kaygısı yaşıyor ya da bir sebepten zorlanıyorsanız psikolojik destek almaktan fayda görebilirsiniz.

Öncelik Listesi Oluşturun

Bazen hedeflerimize ve başarıya odaklanmayı yapmamız gereken diğer sorumluluklarla aynı anda yürütemediğimiz olur. Bunun takibini sağlamak hem ilişkilerimize ve işimize gerekli özeni göstermek için öncelik

listesi oluşturun. Günlük yapılması gereken listesi oluştururken de bu öncelik listenizdeki maddeleri eklemeyi ihmal etmeyin.

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ