Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

YÜZLEŞME

EĞİTİMCİ - YAZAR HALİL KIRIK
EĞİTİMCİ - YAZAR HALİL KIRIK
  • 01.09.2020

YÜZLEŞME

Merhaba dostlar. Bundan böyle sizlerle  bu sayfada kişisel ve  sosyal gelişim konuları  üzerine yazılarımla huzurlarınızda olacağım. Yorumlarınız, önerilerinizi her zaman beklerim.  Bu ilk yazım kendimizle  yüzleşme üzerine.

Sen kendin olmanın gücüyle gelen ilk ödülün kendini sevebilmek, kendinle barışmak olduğunu biliyor musun ? Kendinle barışıksan neden mutlu değilsin ? Yüzleşemediğin yanların seni mutlu olmayan yanların olmasın ?

Kurban rolünü oynamanın sana kaybettirdiklerinin, kazandırdığı ” sorumsuz özgürlükten daha fazla olduğunun farkında mısın ? Kurban rolü oynayarak kendinle yüzleşmeni engellerken aynı zamanda egonun seni hapis aldığının farkında mısın ?

Kendinle yüzleş. Kendinle barışık olmayı seçmediğin için yalnızsın. Başkalarını suçladığın için yalnızsın. Sevmeyi öğrenmek yerine sevilmeyi beklediğin için yalnızsın. Sevmekten korktuğun için, sevmeyi bilmediğin için yalnızsın. Para, unvan, başarı gibi kavramları dostluğa tercih ettiğin için yalnızsın. Arzularına egonu tatmin edecek para, güç isterken ruhun can çekişmekte sevgisizlikten.

Bedenin aç değil aslında aç olan duygularındır. Sahip oldukların yerine sahip olmadıklarına odaklandığın için mutsuzsun. Unutma ki insan neye odaklanırsa onu hayatında çoğaltır. Şikayet ettiğin şeye odaklanırsan emin ol şikayet ettiğin şey büyüyecektir.

Kendi değerini bildikçe başkaları da senin değerini bilecektir. Çokça değer vererek aslında değerli olmayı istedin ama sen verdikçe onlar daha çok istedi, sonra onlara mesafe koydun. Kendi değerini asla başkası sana veremez, içinde değersizlik varsa başkaları da sana onu yansıtır ancak..

Kendin olmanın ödülü saygı sevgi duyulan, yaratan ve üreten bir insan olmaktır. İnsan kendisi gibi düşünürse ancak özgür yaşamaya başlar. Asıl esaret dört duvar arasında olmak değil kısır düşünceler arasında sıkışıp çözüm bulamadan yaşamaktır..

Aza razı olan ; kötü davranmasını kabul eden ; bir tatlı söz uğruna ona inanmayı seçen sensin. Çünkü sen kendi kendine yetemiyorsun, geçmişte hırpalanmış duyguların açtı, sığınacak liman arıyordu.

Suçlayacak birileri kaldı mı ? Hayır; kendini de suçlama . Sadece yaptığın bilinçli ya da bilinçsiz seçimlerle kendi gerçeğini kendinin oluşturduğunu kabul et. O zaman farklı seçimler yaparak beğenmediğin gerçeği değiştirme gücünü kazanırsın. Yüzleşmek acı dolu bir ameliyat olsa da yüzleşememek daha derin acıları getirecektir hayatına. Kimse hatasız değildir, asıl hata ders almamaktır.

Sorumluluk sahibi olmak başkaları için aşırı sorumluluk duygusundan kurtulmaktır..

Yüzleşmek nedir ?

Başkalarında sıkça gördüğün yanlışların;

Başkalarında sıkça yaptığın eleştirilerin ;

Başkalarına sıkça yaptığın suçlamaların ,

Başkalarına sıkça yaptığın yargılamaların aslında kendinde görmek istemediğin özelliklerin olduğunu anlamalısın….

Çünkü insan insanın aynasıdır. Başkasında dikkatini çeken ne kadar olumlu yan varsa o kadar sende pozitif yanlara sahipsindir. Kusuru artan kusur çok bulur, kusuru azalan daha pozitif düşünür, pozitif yanlara odaklanır..

Kendi eksikliklerimizle yüzleşmek, onları kabullenmek bize zihnimizin, yaratıcılığının önünü açarken aynı zamanda yüzleşemediğimiz zamanki oluşacak olası derin, istikrarlı acıları engelleyecektir. Hayat mutluluklar getirecek kadar geniş iken aynı zamanda egolarımız , korkularımız, yüzleşemediklerimiz ölçüsünde derin acılarla doludur..

Seçim bizim, ya özgürlük ya da kendine tutsaklık.. !!

Halil Kırık

Eğitimci- Yazar

E- mail :  halilkrk025m@hotmail.com

 

 

 

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ