Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

ÜÇGÜL’DEN BURS MÜJDESİ

ÜÇGÜL’DEN BURS MÜJDESİ
  • 07.10.2020

Hayırsever iş adamı Şaban Üçgül, yaptırdıkları lisenin 6’ncı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs sözü verdi, “Bizler Üçgül Ailesi olarak sizlerin başarısıyla gurur duyduk. Ülkemizin geleceği, siz gençlerin elindedir” dedi

Hayırsever İş Adamı Şaban Üçgül ve kardeşlerinin katkılarıyla 2014/2015 yılında eğitime başlayan Şaban Üçgül ve Kardeşleri Mesleki ve Teknik Anadolu Anadolu Lisesi bu yıl altıncı mezunlarını verirken Üçgül Ailesi, mezuniyet töreninde gurur dolu gün yaşadı.

ÜÇGÜL’DEN BURS MÜJDESİ

Şaban Üçgül ve Kardeşleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Hayırsever İş Adamı Şaban Üçgül,  bu sene okuldan mezun olup üniversite sınavını kazanan öğrencilere burs müjdesi verdi.
Burs verme sözüylme öğrencileri ve okul idarecilerini sevindiren Hayırsever İş Adamı Şaban Üçgül, “Pandemi sürecinin verdiği sıkıntı ve sorunlara rağmen mezun olan 113 öğrencimizden 31 tanesi (yüzde 36,5 başarı) üniversite kazanarak ailelerini, öğretmenlerini bizleri mutlu ettiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, bundan sonraki eğitim – öğretim hayatlarında üstün başarılar diliyorum. Bu öğrencilerimize de burs sözü veriyorum” dedi.

‘TOPLUMU YÜKSELTEN- YOKSULLAŞTIRAN EĞİTİMDİR ‘

İş Adamı Üçgül, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün burada toplanma sebebimiz geleceğimiz, gözbebeğimiz olan siz kıymetli öğrencilerimizin sınav başarılarına ve sevinçlerine ortak olmaktır.

Öncelikle sevincinizi bizlerle paylaştığınız ve bu mutluluğa bizleri de ortak ettiğiniz için kendim ve ailem adına hepinize ayrı ayrı teşekkür eder; ayrıca geleceğiniz için bu ilk adımınızdan sonraki geriye kalan tüm hayallerinizi de aynı başarıyla gerçekleştirmenizi canı gönülden dileriz.

Eğitim ve öğretimde amaç, gençlerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek, onları en iyi şekilde hayata hazırlamaktır. Eğitim ailede başlar çevre katkı sağlar okul başarıyı tamamlar. Bir ulusu yüksek bir toplum olarak yaşatan da, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.

Öyleyse ülkemizin geleceği, siz gençlerin elindedir. Ulusal varlığımızı onurlu bir şekilde devam ettirecek nesiller de okullarda, öğretmenlerin ellerinde yeşerecektir.

Başta öğretmenlerimize ve siz öğrencilerimize çok büyük görevler düşmektedir. Ancak şu da var ki, öğrenmeye kapalı, okulu boş vermiş bir öğrenci için öğretmen de pek bir şey yapamaz.

Sizlerden istediğimiz; düşünen, araştıran, sınıf içinde ve sosyal faaliyetlerde aktif, öğretmenlerinizle uyumlu öğrenciler olmanızdır. İnanıyorum ki, veli-öğrenci ve öğretmen, işbirliği içinde olurlarsa uzaktan eğitimle birlikte problemler büyük ölçüde çözülür.”

‘BİLGELİK BİLGİYE YETENEK BECERİYE BAĞLIDIR’

Amacının, gençleri bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde yetiştirmek; olduğunu savunan Hayırsever İş Adama Şaban Üçgül, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Amacımız, öğrencilerimizin, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarına yardımcı olmaktır.

Değerli öğretmenler, sevgili öğrenciler bildiğimiz gibi kıtalara yayıldığı için pandemik bir hastalık olarak kabul edilen; ülkemizi de etkisi altına alarak ve halen devam eden bu hastalık süreci elbette hepimizi etkiledi.

Bu süreçte karamsar olmayıp, kendilerine inanarak sınavlarına çalışan ve kazanan öğrencilerimizi takdir ediyorum. Bilgelik bundan sonra ne yapılacağını, beceri bunun nasıl yapılacağını bilmektir.

Erdem ise bunu yapmaktır. Tabii ki burada sizlerle birlikte değerli hocalarımıza da ayrı ayrı teşekkür etmek gerekir. Onların da emeği sizlerde büyüktür.

Bundan sonraki hayatınızda yapacağınız şeylerin, yapabileceklerinizi engellemesine izin vermeyin. Bizler Üçgül Ailesi olarak sizlerin başarısıyla gurur duyduk. Bugün de yarın da ve her zaman sizlerle gurur duymaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile burada bulunan ve ülkemizin geleceğine yön verecek üniversiteyi kazanmış olan başta öğrencilerimizi öğretmenlerini ve velilerini gönülden tebrik ediyorum.

Bu bağlamda da naçizane şahsiyetimin bir nebze faydası oldu ise de bunun gururunu taşıyorum. Siz öğrencilerden isteğimiz okuduğunuz ilimlerde en başarılı öğrenci olma yolunda gayret sarfetmeniz ülkemizin kalkınmasında rol oynayacak makam ve yerlere hakkaniyetle gelmeniz kalkınma yolunda fedakârlıkla çalışmanızdır.

Benim tüm emelim budur. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize başarılar diler, tekrar bundan sonraki eğitim hayatınızın hayırlı olmasını temenni ederim.”

‘ÜÇGÜL AİLESİNE ŞÜKRANLARIMI BORÇ BİLİYORUM’

Törende konuşan Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Koçer, Şabanh Üçgül ve Kardeşleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni  yaptıran okula her konuda destek veren Şaban Üçgül ve kardeşlerini tebrik ederek, hayırsever İş Adamı Şaban Üçgül’e teşekkür plaketi verdi.

Koçer, “ Şaban bey şahsınız nezdinde Üçgül Ailesine Ceyhan’a kazandırılan eser için şükranlarımızı sunuyorum. İdealist görev aşkı emanete sahip çıkan Fatma Yenen hanımefendiye de teşekkürü bir borç biliyorum. Çocukların başarısı daim olsun.”

Şaban Üçgül ve Kardeşleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Yenen ise düzenlenen programda yaptığı konruşmada,  Şaban Üçgül ve kardeşlerini okulun yapılmasından bugüne kadar her zaman yanlarında gördüklerini söyledi.

Yenen, “Okulun bütün ihtiyaçlarının yanında oldukları gibi öğrencilerimizin de dertleri ve sıkıntılarının yanlarında oldular.

Okulun etkinliklerinde, kırtasiye ihtiyacında Şaban Üçgül ve Kardeşlerini her zaman yanımızda gördük. Şimdi de öğrencilerimize burs vererek yanımızdalar. Yardımlarının devamını bekliyoruz. Aileye şükran borçluyuz. Sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak : Günaydın gazetesi 

Engelli STK’ ların yere, sahaya  ihtiyacı var
Engelli STK’ ların yere, sahaya ihtiyacı var   Yıldız Engelliler Spor Kulübü olarak Başkan Fethullah Kaygün, Başkan Y ardımcısı Yıldız...
DEM Parti adaylarını tanıttı. Kent uzlaşısı kapsamında kentin yönetimine aday olduk.
                                       ...
“Ramazan Kardeşliğe Çağrı”
                                       ...
Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının  karşısındayız
                      Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının ...
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi: Ahlaklı belediyecilik anlayışı Çukurova’ya damgasını vuracak
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi, projelerini anlatmak için Kaburgacı Mustafa’da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.  Yeniden...
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK!
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK! Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, yerel seçimler...
Sağlıkta şiddetin önlenmesi için acil adımlar atılmalı
Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu acil serviste hastası tarafından darp edilen Hekim ile ilgili Seyhan Devlet Hastanesi...
Fatih Mehmet Kocaispir MHP Adana İl’de coşkuyla karşılandı
                                       ...
İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat  Yusuf Özer oldu
    İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat Yusuf Özer oldu İYİ Parti, 31 Mart gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Sarıçam...
ATT ve Paramediklere aylık en az 8 bin TL yemek ücreti ödenmesi gerekir
Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu sendika binasında basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında acil sağlık hizmetleri çalışanlarının...
Sigorta ve Bağ-Kur primleri hak kazanılan emekli maaşları ile uyumlu hale getirilmelidir
     Sigorta ve Bağ-Kur primleri hak kazanılan emekli maaşları ile uyumlu hale getirilmelidir Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Güney...
Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin  kuruluşunun 15. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin  kuruluşunun 15. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin  15. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı...
Sağlık-Sen, hak kaybına uğrayan sağlık çalışanları için mücadelesini sürdürüyor.
Memur-Sen ve dana Şubesi Başkanı Bekir Nennioğlu Yüreğir Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Başkan Nennioğlu, yaptığı açıklamada şunları ifade...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ