Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,38 / Satış: 32,51
€ EURO → Alış: 34,40 / Satış: 34,54

  Yüreğir Devlet Hastanesi çalışanlarımızın çilesi son bulsun

  Yüreğir Devlet Hastanesi çalışanlarımızın çilesi son bulsun
  • 14.04.2023

  Yüreğir Devlet Hastanesi çalışanlarımızın çilesi son bulsun

 

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesinin, Yüreğir Devlet Hastanesi hizmet binasına taşınması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Nennioğlu, basın açıklamasında şunlara değindi.

“Sevgili Basın mensupları, Çok değerli sağlık çalışanları hanımefendiler, beyefendiler Sağlık-Sen Adana Şubesi olarak Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesinin, Yüreğir Devlet Hastanesi hizmet binasına taşınması ile ilgili yapacağımız basın açıklamamıza hoşgeldiniz.
​Ülkemiz Cumhuriyet Tarihinde hiç görmediği salgınları ve felaketleri maalesef şu üç sene içerisinde görmüş birçok vatandaşını da bu felaketlerde kaybetmiştir.

​​    Sevgili Dostlar;
​Bugünde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen fiziki olarak 11 ilimizi , psikolojik olarak ise bütün İllerimizi etkileyen depremlerde 40.000 den fazla canımız vefat etmiş. binlerce insanımızda yaralı olarak bu felaketlerden etkilenmiştir.

​Sevgili Basın mensubu arkadaşlar,
​Bu depremler sırasında Şehrimize 52 senedir hizmet veren ve şehrimiz ile özdeşleşen marka kurumumuz Balcalı hastanemiz hasar almış güçlendirilmesi yapılıncaya kadar geçici olarak yine şehrimizin kuruluş olarak en eski hastanesi olan tarihi 1800lü yılların sonlarına dayanan Yüreğir Devlet Hastanesinin bugün içerisinde olduğu binasına taşınmasına karar verilmiştir.
​Yüreğir Devlet Hastanemiz kuruluş olarak eski olmasına rağmen ilk binası yıkılmış bunun üzerine Hastane Eski Numune Hastanemizin boşalttığı binaya taşınmış buradan da yine şu anki binasına Numune Hastanesi Şehir Hastanesine taşınınca gelmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere Hastanemiz son 6-7 sene içerisinde sürekli taşınmış çalışanlarımız bu süreçte hem maddi hem manevi olarak mağdur olmuşlardır.
Bizler Devlet Büyüklerimizden Adana da bulunan Sağlık Çalışanlarında birer Vatandaş olduğunu ve depremzede olduklarını alacakları kararlarda günlerdir evlerine giremeyen bu insanların nasıl etkilerinin olacağını iyi hesaplamalarını istiyoruz.
​Personeli ve hastaları ile sürekli taşınmaktan yorulmuş olan bu insanlar daha iki ay evvel bütün memurlar bölgeyi terk ederken çocukları ile birlikte hastanelere gelip depremzedelere hizmet veren yiğit cefakar sağlık çalışanlarımızdır. Yüreğir Devlet Hastanesinin tüm çalışanları çok ama çok huzursuzdur.

Sevgili Arkadaşlar…..
​ Karar vericilerin iki hastanenin taşınması ile ilgili sağlık çalışanlarının herhangi bir mağduriyetine sebep vermeyecek şekilde bunu yapmalarını talep ediyoruz.
​Bunun için;
1- Yüreğir Devlet Hastanesi Binası, Cihaz ve malzemeleri ve insan kaynakları ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine bağlanarak birlikte çalışmaları sağlanabilir.
2- Balcalı hastanesi halihazırda hastane hizmetlerine mevcut imkanları ile devam edebilmektedir. Balcalı hastanesi mevcut binaları ve imkanları ile kendi binalarında çalışmalarına devam etsin, Yüreğir Devlet Hastanesi de kendi yerinde devam etmesini talep ediyoruz.
Şunu bilmenizi isterim ki bu hastane Yüreğir Devlet Hastanesi’nin olup yine Yüreğir Devlet Hastanesi olarak kalacaktır.
Son söz olarak yüreğir devlet hastanesi çalışanlarının çilesi son bulsun.
Bunun ile ilgili yetkilerden sağlık çalışanlarını rahatlatıcı açıklama bekliyoruz.
​Sözlerime son verirken Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder deprem felaketinde vefat eden bütün insanlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim ayrıca yüce mevlamdan bundan sonra bu Kadim millete bu tür acıları bir daha yaşatmamasını niyaz ederim.

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun….” dedi.

MAR-DAD üyeleri bayramlaşma töreninde  bir araya geldi
                                       ...
Nakliyeciler Sitesi Yönetimi tarafından site esnafına iftar yemeği verildi
                                       ...
 Nevvaf Tekruri: Gazze’ye yardımlar ulaşıyor
Adana’da, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi tarafından düzenlenen “ümmet iftarı” programında konuşan Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Nevvaf Tekruri, işgalci siyonistlerin,...
Engelli STK’ ların yere, sahaya  ihtiyacı var
Engelli STK’ ların yere, sahaya ihtiyacı var   Yıldız Engelliler Spor Kulübü olarak Başkan Fethullah Kaygün, Başkan Y ardımcısı Yıldız...
DEM Parti adaylarını tanıttı. Kent uzlaşısı kapsamında kentin yönetimine aday olduk.
                                       ...
“Ramazan Kardeşliğe Çağrı”
                                       ...
Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının  karşısındayız
                      Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının ...
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi: Ahlaklı belediyecilik anlayışı Çukurova’ya damgasını vuracak
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi, projelerini anlatmak için Kaburgacı Mustafa’da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.  Yeniden...
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK!
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK! Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, yerel seçimler...
Sağlıkta şiddetin önlenmesi için acil adımlar atılmalı
Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu acil serviste hastası tarafından darp edilen Hekim ile ilgili Seyhan Devlet Hastanesi...
Fatih Mehmet Kocaispir MHP Adana İl’de coşkuyla karşılandı
                                       ...
İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat  Yusuf Özer oldu
    İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat Yusuf Özer oldu İYİ Parti, 31 Mart gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Sarıçam...
ATT ve Paramediklere aylık en az 8 bin TL yemek ücreti ödenmesi gerekir
Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu sendika binasında basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında acil sağlık hizmetleri çalışanlarının...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ