Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

YOKSUL HALKA ÜCRETSİZ YEMEK İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR

YOKSUL HALKA ÜCRETSİZ YEMEK İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR
  • 29.05.2022

Zeydan Karalar’dan Pozantı’ya eğitim, altyapı, içme suyu, tarımsal sulama ve hayvan kısırlaştırma merkezi hizmeti…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen törenlere katıldı. Askeri ve sivil erkanla birlikte katıldığı törenleri gururla izleyen Başkan Zeydan Karalar, “Kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakılmasında önemli bir yeri olan Pozantı’mızın, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Gurur Yılı kutlu olsun” dedi.

Başkan Zeydan Karalar Pozantı’da Kurtuluş Günü kutlamalarının ardından katılacağı açılış ve temel atma törenleri öncesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. CHP İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, ardından Pozantı Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

KIZ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ İLE EĞİTİME KATKI

Misafirhaneden yararlanacak öğrenciler, Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bulunan Pozantı’da kız yurdu olmadığı için, kazandıkları okulları okuyamayıp, evlerine dönerek yeniden sınava girmeyi planladıkları bir anda kendilerine ücretsiz misafirhane açan Zeydan Karalar’a teşekkür ettiler.

Başkan Zeydan Karalar konuşmasına Pozantı Kurtuluş Günü’nü kutlayarak başladı. Kurtuluş Mücadelesi’nde Pozantı’daki ve Adana’daki direnişin büyük önem taşıdığını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Mustafa Kemal Atatürk’te Kurtuluş Mücadelesi yapma hissi Adana’da oluşmuştur. Ek olarak Pozantı ve Adana’daki Kuvayı Milliye Kuvvetleri Fransız-Ermeni birliklerini geriletip, ateşkese zorlamışlardır. Türkiye’de o zaman ilktir bu zafer. Fransızlar yeni kurulan Meclis’ten ateşkes istemişlerdir. Bu yeni kurulan meclisin, dolayısıyla ülkenin tanınması anlamına gelmektedir” dedi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EĞİTİME VERDİĞİ ÖNEM BİZE YOL GÖSTERİYOR

Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime verdiği önemi biliyoruz ve biz de eğime mümkün olduğunca destek sağlıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız 40 kişi kapasiteli kız öğrenci misafirhanesi aslında 1 yıldır hizmet veriyor ama pandemi nedeniyle açılışını gerçekleştirememiştik. O da böyle anlamlı bir Kurtuluş Günü’nde nasip oldu. Kız öğrencilerimizin okuması, erkek öğrencilere göre hala daha zor. Onlara destek olmak gerek.”

YOKSUL HALKA ÜCRETSİZ YEMEK İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR

Günde 10-15 bin öğün yemek üreten bir yemekhane açacakları müjdesini de veren Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Milletin çektiği zorluğun farkındayım. Bir annenin, babanın; çocukları aç yattığında ne çektiğini bilen bir kardeşinizim. Evine sıcak ekmek girmeyen Adanalılara ücretsiz yemek vereceğiz. Önümüzdeki yıl bu misafirhanede de ücretsiz yemek hizmeti vermeye başlayacağız.”

POZANTILI KADINLAR İÇİN KREŞ YAPILACAK

Başkan Zeydan Karalar, pankartla kreş isteyen Pozantılılara da kreş yapacakları müjdesini verdi. Kadınların çalışmak istediğinde çalışabilmesi için kreşe ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, açılacak kreşin bu ihtiyaca cevap vereceğini kaydetti.

Başkan Zeydan Karalar konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu yıl belediyede gelirimiz borcumuzun üzerine çıkacak. Bu Adana’nın önünü açmak demektir. Bizden daha küçük belediyelerin bizden daha fazla pay almasını kabul edemiyorum. Bunu da değiştirip daha fazla para almamızı sağlayacağım.”

Isıtma, klima, internet, güvenlik, ders çalışma odaları bulunan misafirhanede önümüzdeki yıl ücretsiz yemek hizmeti de verilecek.

Başkan Zeydan Karalar, misafirhane açılışının ardından Pozantı merkez ve Alpu’nun su sorununu çözecek içme suyu hattının temelini attı. Tören Şekerpınarı Mesire Alanı’nda düzenlendi.

İÇME SUYU HATTININ TEMELİ ATILDI

Başkan Zeydan Karalar burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kuraklık olması halinde bile ilçe merkezinde ve Alpu’da su sıkıntısını çözecek içme suyu hattının temelini atıyoruz. Yazlıkçılar gelmeden işi bitirmeyi planlıyoruz. Eskikonacık Mahallesi’ne 33 bin 500 metre su isale hattı döşedik. Bu aynı uzunluktaki yolu bozup yeniden yapmak anlamına da geliyor. 3 noktada da sulama kanalı yapacağız. Söz konusu çalışmalar buralarda yaşayan vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerini destekleyecek. Şu ana kadar yaklaşık 25 mahalleye dokunmuşuz. Neredeyse ayak basmadığımız, hizmet etmediğimiz yer yok Pozantı’da ama yeni yerleşimler oluşuyor, nüfus artıyor ve eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Ekonomik olarak tarihin en zor günlerinden geçiyoruz. Bu durum işimizi zorlaştırıyor. Bunun da bilinmesi gerek.

Biz bütçemizi çok iyi kullanıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin bütçesini giderek düzeltiyoruz. Halkımıza hizmet etmekten, insanlarımızın taleplerine cevap vermekten çok mutlu oluyoruz. Ömrüm ve emeğim sizlere feda olsun.”

SULAMA KANALLARI VE HAVUZ YENİLEME İŞLEMLERİ

Başkan Zeydan Karalar daha sonra Pozantı’nın Fındıklı, Kamışlı ve Aşçıbekirli mahallelerinde tarımsal sulamayı destekleme kapsamında gerçekleştirilen, yapımı tamamlanan ve devam eden sulama kanalları ile mevcut havuz yenileme işlemlerini yerinde inceledi, köylülerle sohbet etti, hizmetler hakkında bilgi verdi, önümüzdeki süreçte hizmetlerin artacağı müjdesini verdi.

HAYVAN KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ’NDE İNCELEME

Başkan Zeydan Karalar, Pozantı’da sokak hayvanlarının popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi ile Pozantı Belediyesi ve Pozantı İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ortak çalıyşması sonucu hizmete açılan Hayvan Kısırlaştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

DEM Parti adaylarını tanıttı. Kent uzlaşısı kapsamında kentin yönetimine aday olduk.
                                       ...
“Ramazan Kardeşliğe Çağrı”
                                       ...
Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının  karşısındayız
                      Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının ...
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi: Ahlaklı belediyecilik anlayışı Çukurova’ya damgasını vuracak
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi, projelerini anlatmak için Kaburgacı Mustafa’da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.  Yeniden...
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK!
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK! Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, yerel seçimler...
Sağlıkta şiddetin önlenmesi için acil adımlar atılmalı
Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu acil serviste hastası tarafından darp edilen Hekim ile ilgili Seyhan Devlet Hastanesi...
Fatih Mehmet Kocaispir MHP Adana İl’de coşkuyla karşılandı
                                       ...
İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat  Yusuf Özer oldu
    İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat Yusuf Özer oldu İYİ Parti, 31 Mart gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Sarıçam...
ATT ve Paramediklere aylık en az 8 bin TL yemek ücreti ödenmesi gerekir
Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu sendika binasında basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında acil sağlık hizmetleri çalışanlarının...
Sigorta ve Bağ-Kur primleri hak kazanılan emekli maaşları ile uyumlu hale getirilmelidir
     Sigorta ve Bağ-Kur primleri hak kazanılan emekli maaşları ile uyumlu hale getirilmelidir Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Güney...
Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin  kuruluşunun 15. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin  kuruluşunun 15. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin  15. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı...
Sağlık-Sen, hak kaybına uğrayan sağlık çalışanları için mücadelesini sürdürüyor.
Memur-Sen ve dana Şubesi Başkanı Bekir Nennioğlu Yüreğir Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Başkan Nennioğlu, yaptığı açıklamada şunları ifade...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ