Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

Yaz aylarında saç bakımı

ESTETİSYEN ASİYE UYANIK
ESTETİSYEN ASİYE UYANIK
  • 31.05.2021

Yaz aylarında saç bakımı

Yaz aylarında artan saç dökülmesinde korkmayın
Yaz aylarında insanlar saçlarının olduğundan daha fazla döküldüğünden şikayet ederler. Yaz ayları daha sıcak aylar ve kış ayları ise daha soğuk aylar olduğundan bu dönemlerde daha fazla saç kaybetmek tamamen normaldir. Bu saç kaybı kolayca kontrol edilebilir.

Saç Dökülmesi Nedir?

Saçlar, vücudumuzun birçok yerinde büyür ancak biz bunları göremeyiz. Çünkü tüy şeklindedirler. Cildin dış tabakasında saç foliküllerinde üretilen keratin isimli bir proteinden saçlar oluşur. Foliküller yeni saç hücreleri ürettikçe, eski hücreler cildin yüzeyinden atılır. Görülebilen saç aslında bir ölü keratin hücresi dizisidir.

Ortalama bir yetişkin yaklaşık 100.000 ila 150.000 saç teline sahiptir ve günde 100’e yakın saç kadar kaybeder. Tarak üzerinde görülen saçlar alarma geçmek için bir sebep değildir.

Saçı kaybetmek saç büyüme döngüsünün doğal bir parçasıdır. Saçlar dökülür, böylece yeni saçlar yerini alır.

Yaz Aylarında Dökülen Saçlar İçin Bakım

Mevsim değişikleri, stres, beslenme düzeni ve saç kalitesi saçların büyümesini ve dökülmesini etkileyebilir. Saçlarınızın yaz aylarında her zamankinden daha fazla döküldüğünü fark edebilirsiniz. Özellikle güneş ışınlarının kurutucu, deniz ve havuzun yıpratıcı etkisiyle cildimiz kadar saçlarımızda bu durumdan olumsuz etkilenir.

Yaz aylarının sonunda yaşanan dökülmelerinin bir diğer sebebi ise saçın uzun süre büyüme evresinde kalmasıdır. Yazın getirdiği mevsimsel sıcaklıklar ve daha fazla güneş ışığına maruz kalmak, saçı beslerken sonbaharla birlikte değişen hava koşulları nedeniyle saç dökülmesinde artış gözlenebilir.

Saçlar yaz aylarında uygun bakım gerektirir. Yazın bitmesiyle olduğundan daha fazla yıpranan saçlar için bakımlar yaparak daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

•Öncelikle saç tipinizi iyi tanımalısınız. Güneş ışınların, deniz ve havuz suyundan kuruyan saçlarınız için kuru saçlara özel formülize edilmiş şampuanları tercih etmelisiniz. Böylece gereken nemi bu tarz şampuanlardan alabilirsiniz.

•Deniz ve havuz sonrası mutlaka duş almalısınız. Tuzlu su ve klor ile yıpranan saçlara duş sırasında maske yapabilirsiniz. Böylece maskeyle birlikte saçınız yapılanmaya ve korunmaya başlar.

•Bu dönemde kimyasal ürünler yerine doğal ürünleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Saç dökülmesinden şikayetçi olduğunuzda, kimyasal ürünleri kenarda tutmak en iyisidir. Bunun yerine Hindistan cevizi sütü gibi doğal ürünleri seçin. Hindistan cevizi sütü saçın gerektirdiği besinler açısından zengindir. Ayrıca saçı yumuşak ve kabarık tutar.

•Bakım yağlarının saçları nemlendirdiği düşünülür. Saçlar doğal nemini sudan ve atmosferden alır. Saçlarınızın nemsiz olduğunu düşünüyorsanız, sadece bakım yağları kullanmak yerine su bazlı nemlendirici koruyucu kremler tercih edebilirsiniz.

•Yaz aylarında cildimizin güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş kremi kullanırken aynı oranda saçımızın da bu zararlı ışınlardan olumsuz etkilendiğini unutmamalıyız. Yazın mümkün olabildiğince şapka veya eşarpla korunmalıdır.

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ