Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

OZON MUCİZESİ

ESTETİSYEN ASİYE UYANIK
ESTETİSYEN ASİYE UYANIK
  • 13.04.2021
OZON MUCİZESİ
Bu simgeyi (O2)  kimya dersinden hatırlıyoruz hepimiz. Oksijen! Yani iki oksijen atomlu, havayı teneffüs ettiğimizde soluduğumuz bileşik. Buna bir oksijen atomu daha geliyor. O3 oluyor. Bunun adı da ozon. Oksijenin yakın akrabası olur kendileri. Şimşekli havalarda burnumuza gelen kokunun ta kendisidir o!
Ozon, 3 oksijen atomundan oluşan, oksijenin yüksek enerjili şekli. Yapıları da birbirinden oldukça farklı. Tüm dünyada, içme suyu sağlayan arıtma tesislerinde mikrop öldürücü olarak kullanılan ozon  zaten yüz elli yıldır tıpta kullanıyordu, artık kozmetiklerde de kullanılıyor. İlk zamanlar sadece zeytinyağı ozonlanırken, şimdilerde  argan yağı ve kayısı çekirdeği yağı gibi kıymetli yağlar da ozonlanıyor.

Ozon depolanamayor ve  stoklanamıyor! Çünkü ozonun yaşamı ortamın sıcaklığıyla ilgili! Ozonun bulunduğu ortamın ısısı değişince bir süre sonra kendiliğinden hammaddesi olan oksijene dönüşüveriyor! Kokusu çamaşır suyunu andırdığı için pek hoş gelmeyebilir. (Ama faydalarına bakıp umursamamayı becerebilirsiniz.)  Üç oksijen molekülü bir araya gelince koku budur. Kokusu yok ise zaten o artık ozon değildir… Bunu unutmayın. Yani güzel kokan ozonlu kozmetik olamaz.

Ozonu kozmetiklerin içine katmalarının sebebi : Gayet başarılı şekilde dezenfekte ediyor, akneli ciltlerin sorunları, kırışıklar, selülit, yaraların iyileşmesi ozonun iyileştirici etkisiyle gerçekleşiyor. Alerjik insanların bile gayet iyi tolere ettiği ozonlu jelleri her yaştan insan kullanabiliyor.   Ozon onarıyor, gençleştiriyor…

Ülkemizde ozon terapi merkezleri  çoğalıyor. Peki, buralarda ne yapılıyor hiç merak ettiniz mi?

Kısaca anlatayım: Önce kişiden kan alınıyor, dozu belirlenen ozonla karıştırılıp tekrar damara veriliyor.  Veya  kas içine enjekte ediliyor. Yine doktorun belirleyeceği dozda ozon gazı cilt altına, eklem içine veya vücut boşluklarına püskürtmeyle  veriliyor (Vajina, kulak yolu, makat vs gibi) Sorun nerede ise ozon o dokuya veriliyor. Egzama, dermatit gibi sorunlarda da ozon gayet başarılı sonuçlar veriyor.

Ozon ne yapıyor?

• Derinin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Alerjik derileri sağlamlaştırıyor. Yumuşacık ve pürüzsüz yapıyor çünkü deri yenileniyor.
• Hücrelere giden, dokuya giden kan dolaşımı hızlandığı için cilt çok çabuk yenileniyor. Hücre nefes alıyor.
• Yaralar varsa, doku çabuk onarılıyor, yara hemen iyileşiyor. Ağızda olan aftlarda bile kullanabilirsiniz. Gece sürüp yatın. Sabaha göreceksiniz.
• Selülit dokudaki “dolaşım zayıflığı” sorunudur biliyorsunuz. Ozonlu bakımla, dolaşım sorunu olan selülitli kısımda dolaşım hızlanıyor, yağ parçalanıp dokudan atılıyor
• Yaş aldıkça su ve yağ dengesini kaybedip, sarkmaya başlayan cilt ozonla yeniden elastikiyet kazanıyor.

Ozonlu kozmetiklerin üzerinde bazen ozon yerine  ” aktif oksijen”  tanımı kullanılıyor. Aynı şey. Oksijenin dokunduğu her yer canlanıyor, kan dolaşımı düzeliyor, doku onarılıyor ve sonuç: Gençlik! Çoluk çocuk, kadın, erkek, anneanne, herkes kullanabilir… Kokusu? Evet, kokusu pek hoş değil. Her ne kadar “öğürdüm, midem kalktı, kocam benden nefret etti” diyenler varsa da zamanla kokuya da alışıyorsunuz. Cidden!

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ