Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Güzel olmayı seven, güzel bakan herkese kocaman merhaba.

ESTETİSYEN ASİYE UYANIK
ESTETİSYEN ASİYE UYANIK
  • 13.12.2020

Güzel olmayı seven, güzel bakan herkese kocaman merhaba.

20 yılı aşkın bir süredir güzellik, kozmetik ve medikal estetik üzerine çalışıyorum. Halen işletmekte olduğum güzellik merkezinde danışanlarımıza hizmet vermekteyiz. Amacım buradan deneyimlerimi paylaşmak.

Konu güzellik olunca insanın içi kıpır kıpır oluyor ve beynimiz ruhumuz kalbimiz mutlulukla doluyor, sanırım şu günlerde moralimizi yüksek tutmaya güzel olmaya ve güzel düşünmeye daha çok ihtiyacımız var. Toplumsallaşma sürecinin ilk dönemlerinden itibaren, güzellik denince akla ilk gelen kadınsa da günümüzde erkeklerinde bu konuya ilgisi oldukça fazla olmuştur.

Güzel ve güzellik temelini insan da bulur öyle ki eski mısır dönemi bakım ve güzellik denince akla gelen en önemli dönemlerden biri olabilir, o tarihte kadınlar güzelleşmek için doğal kaynaklardan ve doğal boyalardan kendi ürettikleri allık ve pudra gibi makyaj malzemelerini kullanıyorlardı. Bu kadar eski bir dönem için çok gelişmiş olan bu yöntemin yanı sıra, eski mısır döneminde kokuya da çok önem verilirdi. İnsanlar çeşitli bitkilerden elde ettikleri kokuları parfüm olarak kullanıyorlardı.

Güzellik eski mısırdaki insanlar için o kadar önemli bir konuydu ki günümüzde ortaya çıkan mezar taşları ve duvarlarda bile eski mısırlıların göz makyajı ve takılar ile resmedildiğini görebiliyoruz.

Bakım ve güzelliğe olan ilgi her zaman var oldu ve ileride de var olacak, fakat güzelliğe karşı olan bakış açısı zaman ilerledikçe değişiyor. Eskiden kadınların güzelleşmesinin temel sebebi sosyal sınıflarını belli etmek ve karşı cinsi etkilemek olurken, artık bu algı ortadan kalktı ve temel amaç kişinin mutluluğu ve kişinin kendi tatmini üzerine kuruldu.

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ