Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

KIŞ AYLARINDA EL, AYAK VE TIRNAK BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

ESTETİSYEN ASİYE UYANIK
ESTETİSYEN ASİYE UYANIK
  • 30.01.2021

KIŞ AYLARINDA EL, AYAK VE TIRNAK BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

 

Bakım bir kadın için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Çünkü bakımlık olmak güzelliğin çekirdeğinden çıkan filizlenme olarak sayılır. Bu nedenle bazı yöntemler sayesinde doğru bakım gerçekleştirerek güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

Soğuklar geldiği vakit ya da bazı nedenlere bağlı olarak ayaklar ve ellerde çatlamalar görülebilir. Bunun yanı sıra tırnaklarda ise sararma gerçekleşebilir. Durum böyle olunca özel olarak bakım yöntemlerine başvurulmalıdır. Öyleyse kış aylarında el, ayak ve tırnak bakımı nasıl olmalıdır? Birlikte inceleyelim.

Kış Aylarında Tırnak Bakımı İşlemi

Güneş ışınları etkisini kış aylarında kaybettiği için tırnaklarda çeşitli sararmalar gerçekleşebilir. Tırnak sararmalarının oluşmaması ve önüne geçmek adına şu yöntemleri uygulanması bakım için yeterli olacaktır.

Gün aşırı olarak menekşe yağı ile tırnakları silmek oluşan sararmaları yok edecektir.

Diş fırçasına koyacağınız macunu dişlerinizde uygular gibi tırnaklarınıza aynı şekilde uygulayın ve 5 dakika tırnaklarınızın üzerinde bekletin. Bu işlemden sonra ılık suyla birlikte yıkayın. Bu yöntem sararmalara karşı etkili bir yöntemdir.

2 yemek kaşığı maden suyu ile sütü karıştırdıktan sonra tırnakların üzerine sürülür ve 5 dakika ovalanır. Ovalama yapıldıktan sonra törpü yardımı ile tırnaklar törpülenir ve durulanır.Bu yöntemleri uygulayarak kışın tırnağınızda oluşan sarılıklar bitecektir.

Kış Aylarında Ayak Bakımı İşlemi

Ayak bakımı mevsimsel olarak değişen tekniklerle meydana gelir. Bu nedenle kış ayları için ayak bakımı yöntemleri değiştiğinden yapmanız gereken bakım yöntemleri şunlardır:

Ayaklar gün sonunda doğal bakım sabunu ile ılık su altında iyice yıkanıp kurulanmalıdır. Böylece ayaklarda mantar oluşması önlenir.

Topu ve parmakta nasır oluşmasını engellemek adına mutlaka kaliteli tarzda ayakkabılar giyilmelidir.

Ayakta oluşan ölü derilerin ayaktan arındırılması için peeling yöntemi yapılmalıdır. 1 limon suyu, 1 çay kaşığı badem yapı ve 2 çay kaşığı esmer şekeri birlikte karıştırdıktan sonra ayaklara masaj yaparak hafif şekilde sürün.Bu yöntemi uyguladıktan sonra mutlaka ayak ılık su ile durulanır ve nemlendirici sürülür.

Kış Aylarında El Bakımı

Özellikle ellerde çatlama ve kuruma problemleri kış ayları içerisinde de sıklıkla görülür. Bu oluşan problemlerin karşısında durmak adına şu bakım yöntemlerini uygulamalısınız.

Gün içerisinde muhakkak en az 2 litre su tüketilmelidir.

Eller için aşırı olacak şekilde sabun asla kullanılmamalıdır.

El için önemli vitaminler olan (A,B,C,E ve K) vitaminleri içerisinde bulunduran bütün besinler ellerin yumuşaması ve sağlıklı kalmasına destek olur. Ayrıca el bakımına ek olarak doğal yağlar kullanabilirsiniz

Güzellikle kalın

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ