Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 34,17 / Satış: 34,31
€ EURO → Alış: 37,46 / Satış: 37,61

TÜRKİYE’DE MÜZİSYEN OLMAK…

SATIŞ PAZARLAMA MÜDÜRÜ - SANATÇI HAKAN DOBA
SATIŞ PAZARLAMA MÜDÜRÜ - SANATÇI HAKAN DOBA
  • 27.11.2020
TÜRKİYE’DE MÜZİSYEN OLMAK…
Pandemi süreci başladığından bu tarihe gelene kadar bu süreçten en çok maddi ve manevi zarar gören sektörlerden biri de müzik sektörü oldu.
 Bu süreçte,diğer mesleğim müzisyenlik olduğu için, tam da sorunların kalbinde idim.
Bugüne dek yüze yakın meslektaşım intihar etti,bir çoğu müzik aletini satmak zorunda kaldı.
Sosyal güvencesi, düzenli bir geliri olmayan bir meslek grubunda yer alırken , biz müzisyenler bu mesleğe gönül verirken hiçbirimiz bugünleri yaşayabileceğimizi aklımızın ucundan bile geçirmedik.Ülkemizde olumsuz ve infial yaratan hangi olay olduysa terör,deprem,pandemi gibi, bizim sektörü yani müzik,tiyatro ve sinemayı etkiledi.Konserler,programlar,tiyatro gösterileri,eğlence yerlerindeki müzikler iptal edildi ve durduruldu.Bu hem bizi hemde çalıştığımız yerleri maddi anlamda ve moral anlamında çöküntüye uğrattı.
Özellikle müzik sektörünü tam da en tepesinde sırtında taşıyan ve doğuştan yetenekli, müzik sektörünün ağır işçileri ROMAN kardeşlerimiz inanılmaz derecede etkilendiler.
Evinin kira,elektrik,su,telefon,kışlık yakacak odun-kömürünü bırakın,çocuğuna süt,ekmek alamayacak duruma geldiler.Hatta sağlık sigortaları olmadığı için hasta ve engelli çocukları gözlerinin önünde eriyip giderken hiç kimse destek olmadı.
Bu hafta içerisinde Kültür ve Turizm Bakanmız sayın Mehmet Nuri ERSOY’un  15.000 müzisyen ile sınırlı tuttuğu yardım paketinin de yeterli olamayacağını ve sadece biraz yaralara merhem olacağını iyileştirmeyeceğini düşünenlerdenim.
Bu ülkede Sahne ve Set Emekçileri toplamı 3 milyonun üzerinde iken ailelerini de işin içine katarsak çok daha fazla bir kitlenin pandemiden mağdur olduğunu biliyoruz.O nedenle Sahne ve Set Emekçileri için İş Kanunu’nda ayrı bir yasa çıkarılmalı ve desteklenmelidir.
Sosyal yardımlar, kendileri ve aileleri için sağlık güvencesi ve prime dayalı 15 yıl üzerinden yaşa bakılmaksızın 5350 gün esas olmak üzere emeklilik hakkı tanınmalıdır.Yıpranma payı yüksek bir iştir sahne ve set emekçiliği.
Bizler Sahne ve Set Emekçileri olarak devletimizden daha  somut ve kalıcı çözümler bekliyoruz.Önümüze sunulan balığı yemekten  çok balık tutmayı öğretmeleri gerekiyor.
Yazımızın sonunda acil yardıma ihtiyacı olan Sahne ve Set Emekçileri meslektaşlarım ve müzisyenler için de Kültür ve Turizm Bakanlığımıza yardım için müracaat edebileckleri sitenin adresini veriyorum.Linki tıklayınız lütfen.
Pandemiden sonra ders aldığımız ve bu dünyada yolcu ve emanetçi olduğumuzu unutmayacağımız daha güzel bir dünya olmasını diliyorum.
Bütün meslekler kutsaldır ve hepsi bizlere gerektir…
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ