Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

TUNÇ PASTANESİNE HEM ADANA’DAN HEM DE İSKENDERUN, HATAY, OSMANİYE, URFA VE MARDİN’DEN YOĞUN İLGİ VAR. 

MALİ MÜŞAVİR - 7/24 MEDYA GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ ÖZLEM PEKDURANER
MALİ MÜŞAVİR - 7/24 MEDYA GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ ÖZLEM PEKDURANER
  • 06.01.2021

 

Zengin ürün çeşidine sahip olan, kaliteli hizmet sunan, müşteri memnuniyetine önem veren, pandemi kurallarına uygun imalat ve satış yapan  tatlı ve pasta sektörünün önde gelenlerinden Tunç Pastanesinin sahibi Fuat Tunç ile tatlı ve pasta sektörü üzerine konuştuk.  

HEM İMAL EDİYORUZ  HEM DE TOPTAN VE  PERAKENDE OLARAK SATIŞIMIZ VAR 

 

Tunç pastanesi ne zamandır hizmet veriyor? 

Tunç pastanesi, 2003 yılında imalat ve toptan satışla başladık. Marketlere, pastanelere toptan olarak satış yapıyorduk. 2007’de perakende satış yaparak faaliyetimize devam ettik. 2007 yılından bu yana işletmemiz hem imalat hem toptan hem de perakende olarak devam ediyor. Obalar caddesinde de şubemiz var.

Ürün çeşitleriniz neler? 

Kuru pastanın ve unlu mamullerinin bütün çeşitleri, yaş pasta, ıslak kek, baklava ,sütlaç, puding, dondurma, Kayseri keki ürünlerimiz mevcut. Dondurmayı keçi sütünden  yapıyoruz. Sadece içecekleri dışarıdan satın alıyoruz. Onun dışında diğer tüm ürünler kendi imalatımızdır.

En çok hangi ürününüze rağbet var? 

Genel olarak bütün ürünlerimiz seviliyor ama en çok baklava çeşitleri özellikle fıstıklı, cevizli ve çikolatalı baklava tercih ediliyor. Ayrıca ürünlerimizi satmadan önce müşteriye tattırıyoruz.

Sadece Adana’ya yönelik mi hizmet sunuyorsunuz? 

Sadece Yüreğir değil, Adana’nın geneline, köylerine, İskenderun, Hatay, Osmaniye, Urfa ve Mardin’deki düğün ve nişan organizasyonlarına hizmet sunuyoruz. tepsiler dolusu tatlı, pasta gönderiyoruz.

ŞEKER ŞURUBUNU VE GLİKOZU ASLA KULLANMIYORUZ.  

Pandemi sizi nasıl etkiledi? 

Pandemi dolayısıyla satışlarımız %40’lara kadar düştü. Özellikle yasaklı günlerde baklava, yaş pasta satışımız çok oldu ama unlu mamulleri hiç satılmadı. Ürünlerimizin hammaddelerinin fiyatları oldukça arttı. Una zam geldi ama biz bu zammı müşteriye yansıtamıyoruz.

MERDİVEN ALTI SATICILAR VERGİ ÖDEMİYOR KAÇAK ÇALIŞIYOR. 

Ürünlerinizde glikoz var mı? 

Hiç bir ürünümüzde glikoz yok. Şeker şurubunu ve glikozu asla kullanmıyoruz.

Merdiven altı imalat yapanlar için Tatlıcılar ve Pastacılar Odası olarak neler yapıyorsunuz? 

Merdiven altı imalat yapanlar, haksız rekabete sebep oluyor. Tespit ettiklerimizi Tatlıcılar ve Pastacılar Odası aracılığıyla Yüreğir Belediyesine şikayet ediyoruz. Yüreğir Belediyesinin gerekli müdahalelerde bulunmasını istiyoruz. Şu an zaten bakanlığın, valiliğin kararı ile seyyar satıcılar yasaklandı ama maalesef tatlı yapmaya ve ara sokaklarda satmaya devam ediyorlar.  Biz devlete vergi ödüyoruz, sigortalı çalışanlarımız var. Merdiven altı satıcılar vergi ödemiyor kaçak çalışıyor. Simidi poşetsiz, tatlıyı açıkta satmak yasak olmasına rağmen hala açıkta ve poşetsiz satılıyor. Gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz.

Röportaj : Özlem PEKDURANER 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ