Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

RÖPORTAJ : REEL EĞİTİM KURUMLARI, YKS HAZIRLIK SÜRECİNE PANDEMİYE KARŞI ALDIĞI ÖNLEMLERLE HAZIR 

MALİ MÜŞAVİR - 7/24 MEDYA GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ ÖZLEM PEKDURANER
MALİ MÜŞAVİR - 7/24 MEDYA GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ ÖZLEM PEKDURANER
  • 04.10.2020

 

  Reel Eğitim Kurumları’nın sahibi Buğra Türkseven,  eğitim kurumlarının faaliyetleri ve rehberlik çalışmaları ile ilgili sorularımızı yanıtladı.  

 

EĞİTİM KURUMUMUZDA HER GÜN SABAH, ÖĞLE VE AKŞAM ÖĞRENCİ ATEŞ ÖLÇÜMLERİ YAPILMAKTA OLUP, GEREKLİ ÖNLEMLER ALINIYOR. 

  

Eğitim Kurumunuzun Hedef Kitlesi Kimledir? 

          Ortaöğretim okuyan veya mezun öğrencilerin YKS hazırlıkta eğitim hayatlarında eksik bıraktıkları, tamamlayamadıkları kişisel gelişimlerini tamamlamak isteyen tüm öğrenciler kurumumuzda yer bulabilmekteler. 

 

EZBERCİ YAKLAŞIMDAN ZİYADE AKIL, MANTIK VE MUHAKEME GÜCÜ TARTILIYOR. 

 

  Öğrencilere Sınavlara Hazırlanmak İçin Eğitim Konusundaki Yaklaşımınız Nedir? 

Halihazırda uygulanılan sınav sisteminde öğrencilerin ezberci yaklaşımdan ziyade akıl mantık ve muhakeme gücünün tartılıyor olması; Reel Eğitim Kurumları idareci ve öğretmenleri olarak bizler de çalışmalarımızı bu yönde uygulamaktayız. Her sene sınavlara da değişen soru tiplerine göre eğitim ve öğretim çalışmalarını güncellemekteyiz. 

 Reel Eğitim Kurumlarında Rehberlik Çalışmaları Nasıl Yapılıyor? 

Anne baba olarak bir evlat yetiştirmenin en zor tarafı sağlıklı, mutlu ve özgüvenli bir birey olma yolunda onun hayatı ile ilgili en doğru kararları almaya çalışmaktır.  Ebeveynlik konusunda en donanımlı anne babalar bile bazı noktalarda çocuklarının gelişim süreçlerinde güvenebilecekleri uzman kişiler tarafından kendilerine rehberlik edilmesine ihtiyaç duyarlar.

Reel Eğitim Kurumları olarak tüm öğrencilerimize ulaşabileceğimiz gelişimsel ve önleyici rehberlik çalışmalarımız sayesinde her öğrencimizin gelişim süreçlerine tam destek verirken yaşanabilecek olası sorunlarla ilgili önleyici rolümüzü de yerine getiriyoruz. YKS hazırlık sürecinin zorluklarını aile, öğrenci ve rehber öğretmen üçgeninde alanında uzman öğrenci koçlarımız ile üstesinden kolayca geliyoruz. 

 

 ÖDEV TAKİP SİSTEMİNİN BİREBİR HER ÖĞRENCİYE BAĞIMSIZ UYGULANIYOR. 

 

Neden Sizin Eğitim Kurumunuz Tercih Edilmeli? 

 Kurumumuzu diğer benzer kurumlardan ayıran temel özelliğimiz alanında uzman öğrenci koçlarımız ile öğrencilerin ders gelişimlerin takip edilmesi, ödev takip sisteminin birebir her öğrenciye bağımsız uygulanılmasıdır. Yapılan testlerde eksiklikleri tespit edilen öğrencilerimizin eksiklerinin giderilmesi için ücretsiz özel dersler ile takviye edilmesidir. Ayrıca öğrencilerimizin sene başından sene sonuna kadar öğrenme gelişimlerini öğrenci koçlarımız ile birebir takip edip eksiklerini özel dersler ile tamamlıyoruz. 

  Pandemi Süreci İle İlgili Eğitim Kurumunuzda Ne Tür Önlemler Alınıyor? 

 Kurumumuzda sınıflarda öğrencilerimiz sosyal mesafe kurallarına göre oturtulup maske kullanımı sürekli kontrol edilmektedir. Kurumumuz her günün sonunda dezenfekte edilip genel temizlik çalışmaları ile hijyenik hale getiriliyor. Ayrıca kapı girişlerine merdiven kenarlarına dezenfektan ilaçları yerleştirilmiştir. Her gün sabah, öğle ve akşam öğrenci ateş ölçümleri yapılmakta olup gerekli önlemler alınıyor. Kurumumuz öğrencilerine ve çalışanlarına pandemi süreci içinde uyuması gereken kuralları kurum yöneticisi tarafından düzenli olarak anlatılıp hatırlatma yapmaktadır.  

 Sınav Hazırlık Sürecinde Öğrencilere Tavsiyeleriniz Nelerdir? 

 Her şeyden önce öğrencilerimiz içinden geçtiğimiz süreçte sağlıklarına azami dikkat etmelidirler. Çünkü sağlık olmadan hiçbir başarı sağlanamaz. Sonra kendileri ile ilgili gelecek hayallerinde mutlaka bir hedef belirlemeliler. Hedefi olmayan bir öğrenciye kimsenin yardım etmesi mümkün olamaz. Sınav hazırlıklarında vazgeçilmezler arasında ise sistemli, düzenli, istikrarlı çalışma olduğunu da hatırlatmak isterim. 

 RÖPORTAJ : ÖZLEM PEKDURANER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ