Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Fİ KİŞİSEL GELİŞİM KURSUNDA VIP EĞİTİMİ YANI SIRA KOÇLUK, DANIŞMANLIK HİZMETİ DE VERİLİYOR 

MALİ MÜŞAVİR - 7/24 MEDYA GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ ÖZLEM PEKDURANER
MALİ MÜŞAVİR - 7/24 MEDYA GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ ÖZLEM PEKDURANER
  • 03.03.2021

Fİ Kişisel Gelişim Kursu Kurucuları Matematik Öğretmeni Levent Hepsağ ve Eğitim Koordinatörü Korkut Daban ile Fİ Kişisel Gelişim Kursu’nda verilen eğitim hizmetlerini ve pandemi sürecinde öğrencilere yönelik nasıl bir çalışma stratejisi izlediklerini konuştuk.

Fİ KİŞİSEL GELİŞİM KURSUNDA VIP EĞİTİMİ YANI SIRA KOÇLUK, DANIŞMANLIK HİZMETİ DE VERİLİYOR 

1.      Fİ Kişisel Gelişim Kursu olarak hedef kitleniz kimlerden oluşuyor? 

Fi Kişisel Gelişim Kursu olarak İlköğretim 8. sınıf LGS Liselere Giriş Sınavlarına hazırlık öğrencilerine ve YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına Hazırlık öğrencilerine yönelik VIP eğitim destek programları vermekteyiz. Bunun haricinde lise ara sınıfları olan 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik kurs programlarımız bulunmaktadır.

2.      Fİ Kurs pandemi dönemi nasıl bir yol izledi? 

Fİ Kişisel Gelişim Kursu olarak pandemi dönemi öğrencilerimize öncelikli olarak temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat etmek suretiyle yüz yüze eğitimlerimize devam ettik. Kurs merkezimizin koridor ve sınıfları sürekli olarak dezenfekte edildi. Sınıf mevcutlarımızın en fazla 6 ve 9 kişi ile sınırlı olması bu hususta öğrencilerimize ciddi anlamda bir avantaj sağladı diyebiliriz. Geçtiğimiz yıl tecrübe kazandığımız pandemi dönemi için sezon başında önlemlerimizi aldık. Online eğitim için gerekli altyapımızı hazır hale getirdik. Sokağa çıkma kısıtlamaları döneminde çevrimiçi yani online Eğitim ile öğrencilerimizin derslerinden geri kalmamaları noktasında uzman eğitimcilerimiz  üstün bir gayret gösterdiler. Çevrimiçi online soru çözümleri ve bireysel çalışma programlarımız bu dönemde de devam etti. Öğrencilerimiz ve aileleri ile sürekli olarak irtibat halinde bulunduk. Yine rehberlik birimimiz bu sürede psikolojik destek programlarıyla öğrencilerimizle iletişim halinde oldular.

HER ÖĞRENCİYE ÖZEL DERS ÇALIŞMA PROGRAMLARI HAZIRLANMAKTADIR. 

3.  Öğrencilere sınavlara hazırlarken nasıl bir eğitim hizmeti sunuyorsunuz? 

Özellikle LGS ve YKS’ye hazırlık öğrencilerine yönelik 6 ve 9 kişilik sınıflarda bireysel anlamda yüksek verimlilik sağlamaları için azami bir gayret gösterilmektedir. Tüm branşlarda alanlarında uzman eğitimcilerle derslerde öğrencilerimizin tüm sorularına eksiksiz olarak cevap verilmektedir. Sınıf eğitimi yanı sıra soru çözüm saatlerinde her öğrencinin eksik ve anlamadığı konularda bireysel olarak egzersizler yapılmaktadır.

Yine rehberlik birimimizde her öğrenci ile bire bir ilgilenilmektedir. Her öğrenciye özel ders çalışma programları hazırlanmaktadır. Her hafta düzenlenen deneme sınavlarının sonuçları ile ilgili ayrıntılı analizler yapılmak suretiyle önleyici rehberlik hizmeti sunulmaktadır.

4. Pandemi eğitim sektörünü nasıl etkiledi ? 

Pandemi Süreci tüm dünyada olduğu gibi eğitim sektörünü de ciddi anlamda sarstı diyebiliriz. Online eğitim programları yüz yüze eğitim programları kadar verimli olmamakla beraber öğrenci ve öğretmenleri psikolojik olarak da sarstı. Sürecin ne zaman biteceğinin de belirsiz olması ayrı bir dezavantaj oluşturdu. Pandemi dönemi eğitim kurumlarını ekonomik anlamda da ciddi bir darboğaza soktu diyebiliriz. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamaları döneminde tahsilât yapılamadığı için birçok kurum ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadı ve maalesef birçok kurum kapanmak zorunda kaldı. Bu durum yine yüzlerce insanın işsiz kalmasına sebep oldu. Devletimizin vermiş olduğu desteklerde bu kurumların kapanmasına engel olmadı.

ÖĞRENCİLER İLE İLGİLİ OLARAK VELİLERİMİZE 7/24 REHBERLİK HİZMETİ SUNULMAKTADIR. 

5. Neden sizin kurum tercih edilmeli? 

Fİ Kişisel Gelişim Kursu olarak özellikle sınavlara hazırlık öğrencilerine VIP eğitimi yanı sıra Rehberlik Birimimizde Koçluk Danışmanlık Hizmeti verilmektedir. Bu sayede öğrencilerin bireysel anlamda eksikleri tespit edilmekte ve çözüm üretilmektedir. Her öğrencinin kendine özel dolabı ve yine kütüphanede özel çalışma masası bulunmaktadır. Öğrenciler ile ilgili olarak velilerimize 7/24  rehberlik hizmeti sunulmaktadır. Eğitimde kurs ve aile işbirliğinin ne denli önemli olduğunu bilmekle beraber sürekli iletişim halinde bulunmaktayız.

6. Sınava hazırlık sürecinde öğrencilere tavsiyeleriniz nelerdir? 

LGS ve YKS Sınavlarına hazırlık öğrencilerine her şeyden önce stres ve panik yapmamalarını tavsiye etmekteyiz. Özellikle Pandemi Dönemi öğrencilerimizin duygusal anlamda etkilendiklerine tanık oluyoruz. Birçok öğrenci aynı duyguları paylaşıyor. Ders ve konularının eksik olduğunu düşünüyorlar. Bu durum psikolojilerinin olumsuz anlamda etkilenmesine neden oluyor. Bu nedenle en büyük avantaj panik ve gereksiz stresten uzak durmalıyız. Unutmayalım ki bu süreç tüm öğrenciler için eşit şartlarda vuku buluyor. Bu nedenle “Erken kalkan yol alır” diyoruz. Ev ve kurs ortamında düzenli olarak konu çalışıp soru çözecek olan öğrenciler büyük bir baraj yakalayacaklar. Bu nedenle geriye bakmadan geleceğe yönelik umutla bakmalıyız. Emek edip çalışmak birçok engeli aşmanıza katkıda bulunacaktır. Son söz olarak “Siz sınavdan korkmayın bırakın sınavlar sizden korksun” diyoruz. Unutmayın inanmak başarmak için çok ama çok önemli bir özelliktir. Bu güzel duygularla Fİ Kişisel Gelişim Kursu tüm öğrenci kardeşlerimize önümüzdeki dönem girecekleri sınavlarda başarılar diliyoruz.

 

RÖPORTAJ : ÖZLEM PEKDURANER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ