COVİD-19 SALGINI DÜNYA NÜFUSUNU AZALTMA PROJESİNİN BİR PARÇASI
Dijitalizm kitabının yazarı Said Ercan dijital çağın tehlikelerine dikkat çekerek, Covid-19’un dünya nüfusunu beş yüz milyona düşürme projesinin bir parçası olduğunu söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin hizmet içi eğitim programları çerçevesinde düzenlediği ‘Dijital Sendikacılık’seminerine katılmak için Adana’ya gelen sosyal medya fenomeni, yazar ve Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan önemli tespitlerde bulundu.
Covid-19 kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminerinde konuşan Said Ercan, Türkiye’nin sosyal mecrayı kullanma konusunda birçok dünya ülkesinden önde olduğunu ancak bunun üretim yerine daha çok tüketim üzerine bir bağımlılık olduğunu söyledi.
Bir salgın hastalığın geleceğini iki yıl önce sosyal medya hesaplarından paylaştığında kendisine çok tepki gösterildiğini ancak gelinen noktada o tepkiyi gösterenlerin şimdi teşekkür ettiğini vurgulayan Ercan; “Dünya artık dijital çağa geçti. Bu yüzden doğru okumalar yapmak ve doğru adımlar atmak gerekir. Önümüzdeki yıllarda dünya nüfusunu beş yüz milyona azaltma çabalarının bir ürünü olarak çok sayıda felaketle karşı karşıya kalacağız. Bu felaketleri bertaraf edebilmek için daha çok üreten kısmında olmalı ve aşırı tüketimden vazgeçmeliyiz. Kendi ülke insanımızın yazılımını ve içeriğini gerçekleştirdiği, yerli ve milli sosyal medya ağları, haberleşme ve mesajlaşma uygulamaları üretmemiz gerekiyor. Eğer bir ürün size ücretsiz bir şekilde sunuluyorsa o üründe ücret sizsiniz. Bütün bilgileriniz bir veri olarak toplanıyor. Sesiniz, görüntünüz, parmak iziniz kayıt altına alınıyor. İşte bu yüzden yerli üretim önemli. Gelecekte insanlığı daha zor günler bekliyor. Yapay zekâlı robotlarla insan arasında bir savaş yaşanacak ama bu savaşı sonunda insan kazanacak” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Adana teşkilatının Mehmet Sezer öncülüğünde şimdiye kadar çok verimli işlere imza attığını kısa bir araştırma sonrasında öğrendiğini ifade eden Said Ercan, “Türkiye’nin birçok ilini gezdim. Onlarca kuruma danışmanlık yaptım. Bine yakın konferans verdim. Bu tecrübelerimden yola çıkarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi Dijital Sendikacılık konusunda tüm ülkeye örnek olabilir” dedi.
Konferansta dijital sendikacılığın geleceği ve bu geleceğe uygun olarak atılabilecek adımlar konuşuldu.
Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer de Said Ercan’a konferansa katılımı nedeniyle teşekkür ederken; “Yenilikçi ve öncü sendika olarak hep daha iyiyi düşünüyoruz. Çağımız dijital çağı. Biz de buna ayak uydurmak için asla vazgeçmeden, pes etmeden hep daha iyisi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Yönetimi, İlçe Başkanları ve yardımcıları ile Medya ve Tanıtım Komisyonu üyeleri katıldı.