Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

CEM ESENCAN : POLİSAN VE FİLLİ BOYA RENKLENDİRME MİX MAKİNELERİMİZ İLE 2000 ÇEŞİT RENK YAPABİLİYORUZ

MALİ MÜŞAVİR - 7/24 MEDYA GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ ÖZLEM PEKDURANER
MALİ MÜŞAVİR - 7/24 MEDYA GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ ÖZLEM PEKDURANER
  • 14.08.2021

Esencan Boya, Hırdavat ve Mobilya Malzemeleri Tic.Paz. Ltd.Şti. ortaklarından Cem Esencan ile boya sektörünü konuştuk. Müşteri memnuniyetini, ürün ve hizmet kalitesini ön planda tutan Esencan Ticaret, boya sektöründe akla gelen ilk isimlerden. Birbirinden kaliteli ürünlerle hizmet veren Esencan Ticaret, doğaya ve çevreye karşı da son derece duyarlı.

Esencan Ticaret hakkında daha çok bilgi sahibi olmak isteriz. Ne zaman faaliyete başladınız? Misyonunuz, vizyonunuz, kalite politikanız nedir?

Biz Esencan Ticaret olarak 1970 yılından beri Adana’da boya, mobilya ve hırdavat malzemeleri konusunda bölgemizdeki yeniliklere öncülük etmiş bir firmayız. Misyonumuz, bizi biz yapan değerlerimizden ödün vermeden en üst kalitede üretmek, üretirken bizi tercih edenlere ve bizimle yürüyenlere kazandırmaktır. Vizyonumuz, farklılıklar üretip, kalıcı üstünlükler sağlamak ve değerlerimize değer katmaktır.

Kalite politikamız, faaliyette bulunduğumuz alanlarda müşterilerimize en iyi hizmeti vererek, saygınlığımızı gelecek kuşaklara aktarmaktır. Satış ve satış sonrası hizmetlerde süreklilik sağlayarak en iyi hizmeti verebilmek amacındayız. Firma olarak müşteri memnuniyetini en üst seviyede sağlarken maddi değerler kadar, manevi değerlere önem verip, doğayı ve çevreyi korumayı en yaşamsal ve en temel görevlerden biri saymaktayız. Aynı zamanda müşterilerimizin memnun olmasını, bizi tercih etmelerini sağlamak için de yenilikçi, rekabetçi, ılımlı ve ulaşılabilir olmak çabası içindeyiz.

2000 ÇEŞİT RENK YAPABİLİYORUZ.

Esencan Ticaret Ltd. Şti. olarak hangi markalarla çalışıyorsunuz ve kaç çeşit ürünüz var?

Polisan ve Filli Boya renklendirme mix makinelerimiz ile 2000 çeşit renk yapabiliyoruz. Mobilya malzemeleri ve hırdavat konusunda 3000 çeşit mal hizmetine sahibiz.

Şehirlerdeki iklim değişikliklerinin giyim tarzlarını ve seçtiği renkleri etkilemesi gibi seçtiği boya renklerini de etkilediği söylenebilir mi? Mesela bu yıl Adana’da en çok hangi renk boyaya rağbet var?

Tabi ki iklim iç dış cephe boyaları için seçilen renkleri de etkiler. Mesela Adana’da son bir yıldır bej tonlarına ve kirli beyaz, açık gri tonlarına çok talep bulunmaktadır. Bazı mimarlar ise Feng Shui renklerine rağbet etmektedir. Bildiğiniz gibi Feng Shui’de her renk belirli bir nitelik ve elementleri yansıtan çeşitli unsurlar içermektedir.

SU BAZLI, KOKUSUZ VE KURŞUNSUZ BOYALARI TERCİH ETMELİDİR.

Pandeminin boya sektörü üzerindeki etkisi nasıl olmuştur?

İnsanların evlerinde önceki zamanlara oranla çok daha fazla vakit geçirmesi evlerine daha farklı gözle bakıp, yeniliğe ihtiyaç duymasına yol açtığı için pandemi boya sektörünü olumlu biçimde etkiledi. İnsanların çok boş zamanlarında evlerinde tadilat ve boya yaparak, evlerinin çehresini yenilemek istediler.

Boya tercih ederken veya satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Boya satın alırken ucuz boyalardan uzak durmalıyız. Çünkü boyanın fiyatı arttıkça kalitesi de artmaktadır. Ayrıca ailede alerjik kişiler veya çocuklar varsa su bazlı, kokusuz ve kurşunsuz boyaları tercih etmelidir. Silinebilir boyalar temizlik açısından önemlidir. İç cephede su bazlı, silinebilir, antibakteriyel küf ve mantar oluşumunu engelleyen esnek yapısı ile tüm kılcal çatlakları köprüleme özelliğine sahip boyalar tercih edilmeli. Dış cephede ise mutlaka renklerin canlılığını uzun süre koruyan yüksek alkali direncine sahip rutubetli hava koşullarına, neme, tuzlu suya karşı dayanıklı %100 saf akrilik, bağlayıcı esaslı boyaları tercih etmeliyiz.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN BOYALARIN KALİTESİ DÜNYA BOYA SEKTÖRÜNDE KENDİNİ KANITLAMIŞTIR.

Türkiye’deki boya sektörünü dünya boya sektörü ile karşılaştıracak olsanız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Boya sektörü, sürekli gelişmekte olan bir sektördür. Her sene yeni ürünler geliştirilmekte, boya sektörü sürekli gelişme göstermektedir. Boya sektörü açısından Türkiye’de üretilen boyaların kalitesi dünya boya sektöründe kendini kanıtlamıştır. Şöyle ki dünya boya devi birçok şirketler Türkiye’deki en büyük boya firmalarını almak istemekte veya ortak olmaktadırlar. Bu da bize Türkiye’deki boya sektörünün çok önemli aşamalar kaydettiğini, hacminin ve karlılığının son derece karlı olduğunu göstermektedir.

RÖPORTAJ :ÖZLEM PEKDURANER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ