Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Yusuf KANLI’dan Zeydan Karalar’a cevap

Yusuf KANLI’dan Zeydan Karalar’a cevap
  • 19.06.2023

                                                                                  Yusuf KANLI’dan Zeydan Karalar’a cevap

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Meclis’ten istediği borçlanma yetkisini alamayınca Cumhur ittifakı’nı suçlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a cevap verdi.

Yusuf Kanlı, Zeydan Karalar’ın dört yıllık ‘İcraatlarını’ özetledi, can alıcı tespitlerde bulundu.

“Zeydan Bey, göreve gelir gelmez ilk ‘İcraat’ olarak çalışanları sokağa atmış, borç devraldığı bahanesiyle belediyeyi dört yıldır ağlama duvarına çevirmiş, ekmek üretimini, otobüs sayısını yarıya düşürmüş, yolları köstebek yuvasına dönüştürmüş, Adana’yı sinek ve haşerata terk ederek vatandaşlarımızı canından bezdirmiş, diğer bir deyişle Adana’ya karalar bağlatmıştır.”

“Dört yılda dört bin liyakatli çalışanı sokağa atan, bu nedenle milyonlarca lira tazminatla ilave yük oluşturan, dahası bu mağdurların yerlerini iş bilmeyen partizanlarla dolduran, böylece altyapıda oluşan boşlukla her yağmurda Adana’yı sele teslim eden bizzat Zeydan Beyin kendisidir.”

“Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin 2023 bütçesi 11 milyar 300 milyon lira. Bu devasa bütçe içinde Belediyeyi, çalışanların tazminatlarını ödeyemeyecek hale nasıl getirdiniz? Sadece ilan reklam alanlarında ihale yapmadan, doğrudan eşe, dosta verdiğiniz işlerden 100 milyon lira zarar var. Bu para ile personele deprem tazminatı ödemeyi düşünemediniz mi?”

“Dört yılda yaptığınız gereksiz ilan-reklam çalışmaları, son seçim sürecinden aylar önce başlattığınız ilan-reklam çalışmaları, seçim döneminde ‘Oy karşılığı’ dağıttığınız, partiniz dışında bugün sizi terk eden diğer partiler için harcadığınız kaynaklar, meydanlarda vur patlasın, çal oynasın şenliklerine akıttığınız bütçe var; bu kaynakları çalışan emekçilere vermeyi akıl edemediniz mi?”

“Sayın Zeydan Karalar, siz milyonlarca insana birçok yerde, pek çok kez, övüne övüne ‘Ben hesap adamıyım’, ‘Belediyeyi düzlüğe çıkardık’ dediniz. Adana çıkmaza sürüklenmiş, vatandaş ise canından bezdiğine göre bu işte bir yanlışlık var. Eğer vatandaşa yalan söylediyseniz özür dileyin, şayet söyledikleriniz doğru idi ise görevlerinizi tam yapın, çalışanları da mağdur etmeyin. Ve unutmayın; yalanla destan yazılmaz, Adana bu ayak oyunlarını unutmaz!”

“Yalanla destan yazılmaz!”

“Adana bu ayak oyunlarını unutmaz!”

“Zeydan Karalar, Adana’ya karalar bağlattı”

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin, Meclis’e getirilen 1 milyar 320 milyon tutarındaki borçlanma yetkisini reddetmesi üzerine CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yine çarpıtma yolunu seçerek kamuoyuna yönelik algı çalışması yaptığını söyledi.

Başkan Yusuf Kanlı’nın açıklaması şöyle:

“1-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı iken dört yıl önce 500 milyon lira civarında borç ve yarım kalmış, Seyhan’ın başına dertler açmış projeleri bırakarak, şartlarını çok iyi bildiği Büyükşehir Belediyesi’ne başkan seçilmiştir.

2-Zeydan Bey, göreve gelir gelmez ilk ‘İcraat’ olarak çalışanları sokağa atmış, borç devraldığı bahanesiyle belediyeyi dört yıldır ağlama duvarına çevirmiş, ekmek üretimini, otobüs sayısını yarıya düşürmüş, yolları köstebek yuvasına dönüştürmüş, Adana’yı sinek ve haşerata terk ederek vatandaşlarımızı canından bezdirmiş, diğer bir deyişle Adana’ya karalar bağlatmıştır.

3-Sayın Başkan aylar geçtikçe ‘Ben hesap adamıyım’, ‘Belediyeyi düzlüğe çıkardık’ demeye başlamış, buna rağmen işçilerin maaşı ve bazı borçların ödenmesi için istediği borçlanma yetkisini Cumhur İttifakı kendisine sağlamıştır.

4-Şimdi tekrar 1 milyar 320 milyon lira tutarında borçlanma yetkisi istemiş, kabul edilmeyince, emekli olacak personele ve yine çalışanlara deprem tazminatı gerekçesiyle ‘456 milyon lira da yeter’ demiştir ama bu da Meclis’ten onay almamıştır.

5-Dört yılda dört bin liyakatli çalışanı sokağa atan, bu nedenle milyonlarca lira tazminatla ilave yük oluşturan, dahası bu mağdurların yerlerini iş bilmeyen partizanlarla dolduran, böylece altyapıda oluşan boşlukla her yağmurda Adana’yı sele teslim eden bizzat Zeydan Beyin kendisidir.

6-Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin 2023 bütçesi 11 milyar 300 milyon lira. Bu devasa bütçe içinde Belediyeyi, çalışanların tazminatlarını ödeyemeyecek hale nasıl getirdiniz? Sadece ilan reklam alanlarında ihale yapmadan, doğrudan eşe, dosta verdiğiniz işlerden 100 milyon lira zarar var. Bu para ile personele deprem tazminatı ödemeyi düşünemediniz mi?

7-Dört yılda yaptığınız gereksiz ilan-reklam çalışmaları, son seçim sürecinden aylar önce başlattığınız ilan-reklam çalışmaları, seçim döneminde ‘Oy karşılığı’ dağıttığınız, partiniz dışında bugün sizi terk eden diğer partiler için harcadığınız kaynaklar, meydanlarda vur patlasın, çal oynasın şenliklerine akıttığınız bütçe var; bu kaynakları çalışan emekçilere vermeyi akıl edemediniz mi?

8-Sayın Zeydan Karalar, siz milyonlarca insana birçok yerde, pek çok kez, övüne övüne ‘Ben hesap adamıyım’, ‘Belediyeyi düzlüğe çıkardık’ dediniz. Adana çıkmaza sürüklenmiş, vatandaş ise canından bezdiğine göre bu işte bir yanlışlık var. Eğer vatandaşa yalan söylediyseniz özür dileyin, şayet söyledikleriniz doğru idi ise görevlerinizi tam yapın, çalışanları da mağdur etmeyin. Ve unutmayın; yalanla destan yazılmaz, Adana bu ayak oyunlarını unutmaz!”

Artan İş Yüküne, Çalışmayan Sistemlerinize, Angaryaya Hayır!
Artan İş Yüküne, Çalışmayan Sistemlerinize, Angaryaya Hayır!    Mali Müşavirler Köleniz Değildir!  Geçici değil, acil kalıcı çözümler istiyoruz! Adana Mali...
“Emeklileri Devletin Vereceği Sosyal Yardımlara Muhtaç Etmeyin.”
*Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Emeklilerin Toplumdaki Önemi ve Refahlarının Artırılması” Konulu Yazılı Bildiri...
MAR-DAD üyeleri bayramlaşma töreninde  bir araya geldi
                                       ...
Nakliyeciler Sitesi Yönetimi tarafından site esnafına iftar yemeği verildi
                                       ...
 Nevvaf Tekruri: Gazze’ye yardımlar ulaşıyor
Adana’da, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi tarafından düzenlenen “ümmet iftarı” programında konuşan Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Nevvaf Tekruri, işgalci siyonistlerin,...
Engelli STK’ ların yere, sahaya  ihtiyacı var
Engelli STK’ ların yere, sahaya ihtiyacı var   Yıldız Engelliler Spor Kulübü olarak Başkan Fethullah Kaygün, Başkan Y ardımcısı Yıldız...
DEM Parti adaylarını tanıttı. Kent uzlaşısı kapsamında kentin yönetimine aday olduk.
                                       ...
“Ramazan Kardeşliğe Çağrı”
                                       ...
Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının  karşısındayız
                      Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının ...
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi: Ahlaklı belediyecilik anlayışı Çukurova’ya damgasını vuracak
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi, projelerini anlatmak için Kaburgacı Mustafa’da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.  Yeniden...
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK!
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK! Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, yerel seçimler...
Sağlıkta şiddetin önlenmesi için acil adımlar atılmalı
Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu acil serviste hastası tarafından darp edilen Hekim ile ilgili Seyhan Devlet Hastanesi...
Fatih Mehmet Kocaispir MHP Adana İl’de coşkuyla karşılandı
                                       ...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ