Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

ATT ve Paramediklere aylık en az 8 bin TL yemek ücreti ödenmesi gerekir

ATT ve Paramediklere aylık en az 8 bin TL yemek ücreti ödenmesi gerekir
  • 02.02.2024

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu sendika binasında basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında acil sağlık hizmetleri çalışanlarının karşılaştığı sorunlara değinen Başkan Bekir Nennioğlu, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

Sağlık-Sen Adana Şubesi olarak yapmış olduğumuz saha ziyaretleri ve ikili görüşmelerimizde acil sağlık hizmetleri çalışanlarının karşılaştığı sorunlar şunlardır:

Uzun çalışma saatleri, stres, iş yükü, mesleki tükenmişlik, fiziksel ve duygusal yorgunluk, acil durumla başa çıkma zorlukları ve sosyal yaşam dengesiyle ilgili zorluklar yaşamaktadır. Acil sağlık hizmetleri çalışanları, sıklıkla travmatik olaylara maruz kaldıkları için psikolojik sağlık sorunlarıyla da karşılaşabilmektedir. Ayrıca, düşük personel sayısı, yeterli eğitim ve destek eksikliği gibi işyeri koşulları da sorun oluşturmaktadır.

Acil sağlık hizmetleri çalışanları aynı zamanda mesleklerindeki risklerle başa çıkmak zorunda kaldıkları için yaralanma ve enfeksiyon riskleriyle karşılaşmaktadır. Ayrıca, mesleklerinin gerektirdiği sürekli eğitim ve güncel bilgiye ulaşmada yaşadıkları zorluklar da bir sorun oluşturmaktadır.

Maddi sorunlar da acil sağlık hizmetleri çalışanları arasında sıkça karşılaşılan bir konudur. Düşük ücretler ve ek ödenek eksiklikleri büyük sorun oluşturmaktadır. Hastane acil servisinde çalışan sağlık çalışanları ile ciddi derecede teşvik ödemesi farkı yaşanmaktadır.

Mesleklerinde kariyer ilerlemesi olmaması gibi yaşanan sıkıntılar, çalışanların motivasyonunu etkilemektedir. Acil sağlık hizmetlerinde görev alan ATT ve paramediklere kariyer yapma imkanı verilerek uzmanlaşmaları sağlanmalıdır.

112 acil sağlık istasyonlarının birçoğunun fiziki şartları yetersiz, yaşam kalitesi çok düşüktür. Bu nedenle yeni 112 istasyonları inşa edilerek özellikle temizlik işlemleri için ayrıca bir personel atanması gereklidir. Bu personel, istasyonun temizlik hizmetlerini üstlenirken aynı zamanda istasyon içinde bekleyerek diğer görevleri de yerine getirmelidir. Bu önlemler, hem çalışanların yaşam kalitesini artırabilir hem de acil sağlık hizmetlerinin daha etkili ve düzenli bir şekilde sunulmasına katkıda bulunabilir.

Ayrıca, zaman zaman hasta ve hasta yakınlarıyla iletişim zorlukları da bu meslek grubunun karşılaştığı sorunlar arasında yer almaktadır.

112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan çalışanlara ödenen nakit yemek ücreti, hayatın gerçek maliyetlerine uygun olmayacak kadar düşük seviyede kalmıştır. Bu durum, sağlık hizmetlerinin en büyük yükünü çeken çalışanlara adil bir şekilde karşılık vermemekte ve hak ettikleri değeri sunmamaktadır. Ayrıca, nöbetlerde yemek ücreti verilmemekte; aldıkları nöbet ücretleri ise yemek masraflarını karşılamaya yetmemektedir. Bu hayat pahalılığında, ATT ve Paramediklere aylık en az 8 bin TL yemek ücreti ödenmesi gerekmektedir.

112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan personellerin tamamının ATT ve paramedik olması, bu üçlünün sürücülük ve diğer acil sağlık hizmetlerini başarıyla yerine getirmesini önemli kılar. Sürücü sağlık çalışanlarına özendirici ücret verilmelidir.Bu nedenle, bakanlığımızın politikaları çerçevesinde bu sayıların artırılmasını talep ediyoruz.

112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde görev yapan sağlık çalışanları, ağır çalışma şartları nedeniyle birçoğunun sağlığı bozulmuş veya bozulma aşamasındadır. Özellikle 20-25 yıl görev yapan ATT ve Paramediklerin acil sağlık hizmetlerinde çalışmaları giderek zorlaşmıştır. Belirli bir çalışma süresinin ardından, bu sağlık çalışanları istekleri doğrultusunda yıpranma ile birlikte aske ve poliste olduğu gibi Emeklilik hakkı verilmesi,sosyal hizmet kuruluşları, okullar ve daha hafif işlerde istihdam edilebilirler. Bu konuyla ilgili olarak, tüm tarafların katılımıyla bir çalıştay düzenlenecektir.

Sağlık-Sen her daim Acil Sağlık Çalışanları yanında olduğu gibi, ATT ve Paramediklerin her daim sorunlarını çözmeye taliptir.
Ayrıca sağlık alanında yaşanan 17 sorun başlıkları ile açıklamada bulundu.

Artan İş Yüküne, Çalışmayan Sistemlerinize, Angaryaya Hayır!
Artan İş Yüküne, Çalışmayan Sistemlerinize, Angaryaya Hayır!    Mali Müşavirler Köleniz Değildir!  Geçici değil, acil kalıcı çözümler istiyoruz! Adana Mali...
“Emeklileri Devletin Vereceği Sosyal Yardımlara Muhtaç Etmeyin.”
*Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Emeklilerin Toplumdaki Önemi ve Refahlarının Artırılması” Konulu Yazılı Bildiri...
MAR-DAD üyeleri bayramlaşma töreninde  bir araya geldi
                                       ...
Nakliyeciler Sitesi Yönetimi tarafından site esnafına iftar yemeği verildi
                                       ...
 Nevvaf Tekruri: Gazze’ye yardımlar ulaşıyor
Adana’da, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi tarafından düzenlenen “ümmet iftarı” programında konuşan Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Nevvaf Tekruri, işgalci siyonistlerin,...
Engelli STK’ ların yere, sahaya  ihtiyacı var
Engelli STK’ ların yere, sahaya ihtiyacı var   Yıldız Engelliler Spor Kulübü olarak Başkan Fethullah Kaygün, Başkan Y ardımcısı Yıldız...
DEM Parti adaylarını tanıttı. Kent uzlaşısı kapsamında kentin yönetimine aday olduk.
                                       ...
“Ramazan Kardeşliğe Çağrı”
                                       ...
Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının  karşısındayız
                      Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının ...
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi: Ahlaklı belediyecilik anlayışı Çukurova’ya damgasını vuracak
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi, projelerini anlatmak için Kaburgacı Mustafa’da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.  Yeniden...
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK!
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK! Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, yerel seçimler...
Sağlıkta şiddetin önlenmesi için acil adımlar atılmalı
Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu acil serviste hastası tarafından darp edilen Hekim ile ilgili Seyhan Devlet Hastanesi...
Fatih Mehmet Kocaispir MHP Adana İl’de coşkuyla karşılandı
                                       ...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ