Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Afet bölgesinde sağlık çalışanına tavandan teşvik ödemesi yapılmasını talep ediyoruz

Afet bölgesinde sağlık çalışanına tavandan teşvik ödemesi yapılmasını talep ediyoruz
  • 27.02.2023

Sağlık-sen Adana Şube Yönetimi Adana Öğretmenevinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu yapmış olduğu açıklamada;

“Sevgili basın mensupları , kıymetli sağlık çalışanları hepimiz hoş geldiniz.

Acımız çok çok büyük başımız sağolsun.
Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketleri neticesinde hayatını kaybeden 448 sağlık çalışanımıız olmak üzere 45.000 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, 528 yaralı sağlık çalışanımıza ve binlerce yaralı vatandaşlara acil şifalar diliyorum…
Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
Bu felâketi yaşayıp 500’e yakın canının kaybeden Adana gözyaşlarını bir tarafa bırakarak deprem bölgesine sağlık alanında lojistik destek konusunda insanüstü bir gayret göstermiştir.

Adana Şehir hastanesi ,Adana Seyhan Devlet hastanesi ,Adana Çukurova devlet hastanesi , Yüregir Devlet Hastanesi, Kozan devlet hastanesi, Ceyhan Devlet Hastanesi ve 10 yakın alanda kurulan sahra hastanelerinde birçok depremzede vatandaşımız tedavi edilerek devletin gücü hissettirilmiştir.

Adana’da birçok kamu kurumunda çalışan memurlar deprem riskinden dolayı işyerlerine gitmemiş ya şehirden ayrılmış yada bir yakınlarına sığınmışlardır.

Afette sağlık çalışanlarımız sanki onlar depremi yaşamamış gibi sanki onların evleri hasarlı değilmiş gibi sanki onların arkada bıraktıkları çoluk çocukları yokmuş gibi hastanelere koşarak normal zamandan daha fazla insanüstü gayretle hizmete devam etmişlerdir..

Sağlık çalışanları hem depremzede hem de sağlık çalışanıdır, Depremde etkilenen evleri deprem özürlü olup çadırda veya diğer barınma yerlerinde kalan karı koca sağlık çalışanları küçük çocuklarını bırakacak bir yerleri olmadığı halde idari izin bile alamadılar.

Özellikle 20.02.2023 tarihinde meydana gelen Hatay depreminin ardından Evleri kullanılmaz olan sağlık çalışanlarının barınma sorunları ortaya çıkmıştır. Hasarsız olan ev kiraları artmış fırsatçılara gün doğmuştur.
Evleri hasarlı olanlar için ve psikolojik olarak eve giremeyen personele geçici olarak barınma ve psikolojik danışmanlık sağlanmalıdır.

Sağlık çalışanlarına sağlam güvenilir ve uygun fiyata kalıcı konut sağlanması, talep ediyoruz.

Böyle felaketleri ülkemizin bir daha yaşamamasını temenni ederken stratejik önemi bu gün bir kez daha anlaşılan sağlık çalışanlarımıza millet ve devlet adına vefa borcumuzu ödemek için TOKİ den Adana’da yapılacak olan toplu konutlarda sağlık çalışanlarımıza pozitif bir ayrımcılık yapmasını istiyoruz.

Olmazsa yine onların koordinasyonunda gösterecekleri bir konumda Adana Sağlık – Sen şubesi olarak sağlık çalışanlarımız için depreme dayanıklı binalar yapılması için bir çalışmayı başlatmak istiyoruz.

Afet bölgesinde depremzede sağlık çalışanlarının mağduriyetleri göz önünde bulundurularak ohal süresince idari izinli sayılmalıdır.

Karı-koca sağlık çalışanlarından birinin idari izinli sayılması,

Deprem bölgesinde sağlık hizmeti sunumunda aksaklık yaşanmaması için geçici olarak görevlendirilecek sağlık çalışanını bölgede bulunduğu sürenin tamamı aktif çalışma süresi olarak sayılmalıdır.

Deprem bölgesinde sağlık hizmeti sunumunda görev alan sağlık çalışanlarının barınma sorununu çözmek için hizmetin sunulduğu alanların yakınlarında konteynerlar ayarlanarak çözüme kavuşturulmalıdır.

Diğer illerimizden deprem bölgesine tayin olmak isteyen sağlık çalışanlarının kadroları hiç bir koşul aranmadan afet bölgesine naklen atanmalıdır.

Depremin ilk anından itibaren kendileri de birer depremzede olmalarına rağmen bölgede fedakarca sağlık hizmetini sunmaya devam eden sağlık çalışanlarına 1 derece ilerlemesi yapılmalıdır.

Deprem bölgesinde çalışmaya devam eden tüm sağlık çalışanlarına en az 1 yıl süre olmak üzere bölgede yaşam ve çalışma koşulları normale dönene kadar çift taban maaş ödenmelidir.

Depremden etkilenen tüm sağlık çalışanlarına yaşanan afetin olumsuz etkilerinin bir nebze azaltılabilmesi için en az 10 maaş acil yaşam yardımı yapılmalıdır.

Afet bölgesinde s ağlık çalışanına tavandan teşvik ödemesi yapılmasını talep ediyoruz.

Tüm hastanelerin deprem dayanıklılık testi yapılarak buna uygun işlem tesis edilmesi gerekmektedir.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi depremde hasarlı çıktığı için hastalar mağdur edilmeden boşaltılmıştır.

Balcalı Hastanesi 52 yıldır binlerce hekim, uzman hekim, Hemşire ve sağlık çalışanı yetiştirmiş Eğitim Hastanesidir.
Balcalı hastanesinin hizmetini aksatmadan devam etmesi için gerekli çözümün bulunmasını istiyoruz.

Ancak Hastanenin taşıma kararı çok gerekli araştırma yapmadan çok hızlıca alınmış bir karardır.
Öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından derhal çalışma yapılarak, tamir tadilat yapılması için Sağlık Bakanlığı, Valilik ve Rektörlük gerekli işlemi yapması gerekmektedir.

Balcalı Hastanesinin , Yüreğir Devlet Hastanesine taşınmasına kesinlikle karşıyız.
Yüreğir Devlet Hastanesi’nin eski adının Adana Devlet Hastanesinden Yüreğir Devlet hastanesine dönüştürülmesi numunenin eski binasına Oradan da şu andaki TOKİ’ye taşınmıştır.

Bu hastanede görev yapan insanların yıllarca maddi ve manevi mağduriyet yaşadılar.

Deprem bölgesindeki Sağlık çalışanlarına Ziraat Bankası tarafından geriye kalan 2000 bankkart liranın hemen ödenmesi, ayrıca Kredi kartı olmayanların 3800 bankkart liraların maaş kartlarına yatırılması,

Her şartta yanımız sağlık çalışanlarının yanıdır.

Bu afette canla çalışan tüm sağlık çalışanlarına ve İl Sağlık Müdürümüz Dr.Halil Nacar beye teşekkür ediyorum.

Allah bir daha böyle afetler göstermesin.” dedi.

“Emeklileri Devletin Vereceği Sosyal Yardımlara Muhtaç Etmeyin.”
*Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Emeklilerin Toplumdaki Önemi ve Refahlarının Artırılması” Konulu Yazılı Bildiri...
MAR-DAD üyeleri bayramlaşma töreninde  bir araya geldi
                                       ...
Nakliyeciler Sitesi Yönetimi tarafından site esnafına iftar yemeği verildi
                                       ...
 Nevvaf Tekruri: Gazze’ye yardımlar ulaşıyor
Adana’da, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi tarafından düzenlenen “ümmet iftarı” programında konuşan Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Nevvaf Tekruri, işgalci siyonistlerin,...
Engelli STK’ ların yere, sahaya  ihtiyacı var
Engelli STK’ ların yere, sahaya ihtiyacı var   Yıldız Engelliler Spor Kulübü olarak Başkan Fethullah Kaygün, Başkan Y ardımcısı Yıldız...
DEM Parti adaylarını tanıttı. Kent uzlaşısı kapsamında kentin yönetimine aday olduk.
                                       ...
“Ramazan Kardeşliğe Çağrı”
                                       ...
Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının  karşısındayız
                      Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının ...
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi: Ahlaklı belediyecilik anlayışı Çukurova’ya damgasını vuracak
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi, projelerini anlatmak için Kaburgacı Mustafa’da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.  Yeniden...
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK!
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK! Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, yerel seçimler...
Sağlıkta şiddetin önlenmesi için acil adımlar atılmalı
Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu acil serviste hastası tarafından darp edilen Hekim ile ilgili Seyhan Devlet Hastanesi...
Fatih Mehmet Kocaispir MHP Adana İl’de coşkuyla karşılandı
                                       ...
İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat  Yusuf Özer oldu
    İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat Yusuf Özer oldu İYİ Parti, 31 Mart gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Sarıçam...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ