ÖĞRETMENİN KARİYERİ SINAVLA BELİRLENEMEZ! GELİN SINAVDAN VAZGEÇİN!
ÖĞRETMENİN KARİYERİ SINAVLA BELİRLENEMEZ! GELİN SINAVDAN VAZGEÇİN!
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ TECRÜBEYLE İMTİHANI: BİLMEK Mİ – BİLDİĞİNİ AKTARMAK MI?
Öğretmenlerin sınava tabi tutulması ile ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, konu ile ilgili şunları söyledi.
Sayın Bakan, keşke öğretmenlerimize mesleki tecrübeyi üniversite de mi yoksa meslek hayatlarında yaparak ve yaşayarak mı edindiklerini sorup buna göre değerlendirme yapabilse ya da meslek hayatımızda karşılaştığımız sorunlarının ne kadarını üniversitede aldığımız akademik eğitimle çözdüğümüzü bilebilse! Keşke işin mutfağına göre kariyer planlaması yapılabilse.
Sınav nedir sorusuna verilecek en iyi cevap sınavın bir eleme yöntemi olduğudur. Sınav, her kategori için net bir eleme yöntemidir! Öğretmenin kariyer teminatı da sınav değil tecrübesi ve eseri olan öğrencileri olmalıdır! Tecrübeli bir öğretmeni belkide mesleğine hiç katkı sunmayan bilgi yüküyle elemek kariyer planlaması değil itibarsızlaştırma süreci olacaktır!
Yüzlerce öğrencinin hayatına dokunan, onlara rol model olup onları hayata hazırlayan öğretmenlerimizin kariyer planlamasını bir eleme yöntemiyle belirleme planı yapan Milli Eğitim Bakanlığımız bu hatadan dönmelidir! Zira öğretmenim itibarı MEB’in namusudur ve öğretmeni elemenin nasıl bir itibar kaybı olacağı iyi anlaşılmalı ve MEB sınavı kaldırarak bu tartışmayı sonlandırmalıdır.
Elbette öğretmenlerimiz için de gelişim ve kariyer planlaması yapılmalıdır. Ancak kariyer planlamasında, öğretmenimizin bir diğer öğretmenimizin rakibi olmadığı gerçeği üzerinden hareket edilmeli ve bilgi ölçülürken tecrübe bir kenara atılmamalı, mesleğimizin bilmek mesleğinden çok daha öte bildiğini aktarma mesleği olduğu da unutulmamalıdır.