Adana'nın Öncü Gazetesi
$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

  • 08.01.2022

Mehmet Yürekli: Adanapost’un hazırladığı ‘Adananın Kurtuluşunun 100. Yıl Etkinlikleri’ programı yapıldı
Milli Mücadelenin öncü şehri Adana’nın kurtuluşu, ‘5 Ocak Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık’ adıyla belgesel oldu. Belgeselin ilk gösterimi 5 Ocak’ta Evliya Çelebi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda yapıldı.
Ova Yayınları ve adanapost genel yayın yönetmeni Mehmet Yürekli, yaptığı açıklamasında, 5 Ocak Adana’nın Fransız İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz.” dedi.
‘5 Ocak Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık’ belgeseli 5 Ocak’taki programda gösterime girdi
Milli Mücadelenin öncü şehri Adana’nın kurtuluşu, ‘5 Ocak Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık’ adıyla belgesel oldu. Belgeselin ilk gösterimi 5 Ocak’ta Evliya Çelebi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda yapıldı.
Adanapost Haber Portalı tarafından ‘Adananın Kurtuluşunun 100. Yıl Etkinlikleri’ kapsamında, yapımcı – yönetmen Mehmet Yürekli’nin hazırladığı belgesel, kurtuluş mücadelesi ateşinin Adana’da yakılması, Adanalının esaret altında kalmayı reddederek, yapılan bütün zulümlere başkaldırıp, 5 Ocak günü düşmana karşı kazandığı bağımsızlık mücadelesi ve Bayrak Sevdasını anlatıyor.

Programda, Kurtuluş’unun 100. yılında milli mücadele ruhunu kuşanan yazar, öğretmen, öğrenci ve Adanalılar bir araya geldi.
Evliya Çelebi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda Ahmet Özdemir’in sunumu ile gerçekleşen programda; Doç. Dr. Hakkı Çiftçi,

Araştırmacı Yazar Songül Kundakçı Cansız, Tarihçi Yazar İdris Taşpınar konuşma yaptı.

Yapılan program da belgesel izleyiciler ile ilk defa buluştu.Program’da Adanapost yazarlarından Ahmet Yürekli, ‘Adananın Kurtuluşunun 100. Yıl Etkinlikleri’ kapsamında hazırladığı ‘Göklerin Fatihi Bu Bayrak Benim’ klibini katılımcılarla beraber izledi.

“5 Ocak: Adanalıyık, Bayrağa Sevdalıyık” belgeseli gösterime girdi

Programa gazetemiz yazarlarından Yusuf Ziya Öter, Av. Yusuf Özer, Prof. Dr. Recep Yürür, Anlam Okulları Kurucu Başkanı Adem Yürekli, Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Necla Kayıklık ve Öğretmen Murat Çelik ve öğrencileri, TDV Yurdu Manevi Rehberi Sibel Çelik, Setenay İnce, Halil İbrahim Yavuz, Harun Taş, Evliya Çelebi MTAL Okul Müdürü Mehmet Demiryürek, Sarıcam MTAL, Adana Ticaret Odası AL, Fatma Zehra Kız İHL ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

“5 Ocak: Adanalıyık, Bayrağa Sevdalıyık” belgeseli gösterime girdi

Gösterim öncesi açıklamada bulunan Yürekli,

Birinci Dünya Savaşı sonrası Anadolu işgaline gösterilen direniş ruhu, Adana’dan başladı. ‘Yiğit Adanalı’lar, bütün zorluklara karşın işgale direnmiş, kendisinden silah, teçhizat ve donanım olarak kat kat üstün düşman kuvvetlerini yıldırmıştır. Esaret altında tutulmak istenen bir milletin özgürlüğe giden yoldaki mücadelesi Adana’da hayat bulmuş ve Türkiye’ye umut olmuştur.”

Türkiye’nin ilk en büyük Türk bayrağı Adana’da yeniden asıldı

5 Ocak 2022, Adana’nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 100. yılı, Bayrak şiirinin yazılışının 62. ve Arif Nihat Asya’nın ölümünün 47. yıldönümü olduğu için gençler ile birlikte o günleri yad ettik dedi.

Program da, 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu’nun 100. yılı nedeniyle düzenlenen kısa film, kompozisyon, şiir yazma, ‘Bayrak’ şiirini güzel okuma yarışmalarına katılım sağlayan yarışmacılara ödül ve mansiyon verildi.

Yarışmacılardan dereceye girip programa Karaman’dan katılan İbrahim Şaşma, ‘Anlat Bana Adana’ adlı şiirini okudu.

Adanapost’un hazırladığı ‘Adananın Kurtuluşunun 100. Yıl Etkinlikleri’ programı yapıldı 5

Konya’dan katılan Ahmet Şener, ‘Adanam’ adlı şiirini okudu. Şiir kitabını imzalayarak konuşmacılara takdim etti. Hümeyra Ökten Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ öğrencileri de ‘Kılavuz Hatice’ ile katıldı.

Bayrak şiiri güzel okuma yarışmasına giren Miraç Nisa Öztürk’ de programa Hatay’dan katıldı.

“5 Ocak: Adanalıyık, Bayrağa Sevdalıyık” belgeseli gösterime girdi

Programda ayrıca ‘100 yıl önce, 100. Yıl sonra Adanalının Bayrak Sevdası’ temalı fotoğraf sergisi katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Program sonrası ikindi namazına müteakip, Ulu camii de tüm şehitlerimize, Milli mücadele kahramanlarımıza, Cefakâr basın mensuplarına, Milli yazar ve şairlerimize, Bayrak şairi Arif Nihat Asya’ya okunan hatim duası yapılarak program tamamlandı.

Adanapost, Adananın Kurtuluşunun 100. Yıl Etkinlikleri koordinatörü Yürekli:

“5 Ocak; Adanalıyık, Bayrağa Sevdalıyık” belgeselini, arşiv resimleri ve kaynak eserlerden faydalanarak hazırladık. 1935 yılında çekilen mücahit kahramanlarımızın ses ve görüntülerinin bulunduğu “Kurtuluş Savaşımız” belgeselinin bulunarak arşivlerde yerini alması temennimizdir.

‘5 Ocak; Adanalıyık, Bayrağa Sevdalıyık’

Kurtuluştan sonra Adana’da dikilen Türkiye’nin ilk en büyük Türk bayrağını hazırladık. Hükümet Konağında sandıktan çıkararak Bayrağımızı aynı yerde dalgalandırdık. İlk en büyük bayrağımızın bulunması ve yaşatılması gerektiğini düşünüyoruz.

Türkiye’nin en büyük ilk bayrağı Merkez Camisi’nde dalgalandırıldı.

Adana’nın Kurtuluşunun 100. Yılı anısına hazırlanan “Milli Mücadele Seçkisi” adlı kitapta, şiir, yazı, fotoğraf, belgeler ile yarışmacıların şiir ve kompozisyon dalında ödül alan eserlerinin yanı sıra ilk kez yayınlanacak bilgi ve belgelere yer verdiğimiz kitap çalışması hazırlıkları son aşamaya geldi. Çalışma e kitap olarak kısa zamanda yayına girecek..

MAR-DAD üyeleri bayramlaşma töreninde  bir araya geldi
                                       ...
Nakliyeciler Sitesi Yönetimi tarafından site esnafına iftar yemeği verildi
                                       ...
 Nevvaf Tekruri: Gazze’ye yardımlar ulaşıyor
Adana’da, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi tarafından düzenlenen “ümmet iftarı” programında konuşan Filistin Âlimler Birliği Genel Başkanı Nevvaf Tekruri, işgalci siyonistlerin,...
Engelli STK’ ların yere, sahaya  ihtiyacı var
Engelli STK’ ların yere, sahaya ihtiyacı var   Yıldız Engelliler Spor Kulübü olarak Başkan Fethullah Kaygün, Başkan Y ardımcısı Yıldız...
DEM Parti adaylarını tanıttı. Kent uzlaşısı kapsamında kentin yönetimine aday olduk.
                                       ...
“Ramazan Kardeşliğe Çağrı”
                                       ...
Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının  karşısındayız
                      Çukurova Belediyesi çalışanlarına uygulanan baskı , yönlendirme yıldırma politikalarının ...
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi: Ahlaklı belediyecilik anlayışı Çukurova’ya damgasını vuracak
Yeniden Refah Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Geldi, projelerini anlatmak için Kaburgacı Mustafa’da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.  Yeniden...
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK!
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TALEP VE BEKLENTİLERİMİZİ İÇEREN BASIN AÇIKLAMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK! Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, yerel seçimler...
Sağlıkta şiddetin önlenmesi için acil adımlar atılmalı
Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu acil serviste hastası tarafından darp edilen Hekim ile ilgili Seyhan Devlet Hastanesi...
Fatih Mehmet Kocaispir MHP Adana İl’de coşkuyla karşılandı
                                       ...
İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat  Yusuf Özer oldu
    İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan adayı Avukat Yusuf Özer oldu İYİ Parti, 31 Mart gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Sarıçam...
ATT ve Paramediklere aylık en az 8 bin TL yemek ücreti ödenmesi gerekir
Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu sendika binasında basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında acil sağlık hizmetleri çalışanlarının...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ