Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Merkez Şubesi’nin Aşure Etkinliği Yoğun İlgi Gördü
Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Merkez Şubesi’nin Aşure Etkinliği Yoğun İlgi Gördü
Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Hayri Yılmaz ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Merkez Şube Başkanı İlyas Turan öncülüğünde, dernek yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve gönüllülerin katkılarıyla Selman-ı Pak Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4. Geleneksel Aşure Lokması etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.


Etkinlikte konuşan Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi Başkanı Hayri Yılmaz, aşurenin paylaşmanın ötesinde birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Aşuremizi birliğe davet için kaynatıyoruz. Aynı lokmayı paylaşmanın, aynı sofrada buluşmanın ve gönülleri bir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aşure; farklı tatların aynı kazanda uyum içinde buluştuğu gibi, farklılıklarımızla bir arada yaşayabilmenin de en güzel simgelerinden biridir. Bugün burada oluşan bu yoğun katılım, birlik ve beraberliğimize verilen değerin en güzel göstergesidir. Dili, inancı, düşüncesi ne olursa olsun, kardeşlikten yana olan herkese kapımız ve gönlümüz açıktır. Dayanışmayı, sevgiyi ve paylaşmayı büyütmeye devam edeceğiz.”

Programda konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Mikdat Öztürk, aşure lokmasını ortaklaştırdıkları için Hayri Başkan’ın şahsında Alevi Kültür Dernekleri’ne ve İlyas Başkan’ın şahsında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Merkez Şubesi’ne teşekkür etti.
Öztürk, Alevi Bektaşi Federasyonu bünyesinde Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri’nin 80’i aşkın, Alevi Kültür Dernekleri’nin ise 100’ü aşkın şubesiyle, bağımsız dernek ve cemevleriyle birlikte Türkiye’de demokratik Alevi hareketinin ana omurgasını oluşturduğunu belirtti.
İnancın yaşatılması ve birlik beraberliğin korunmasının önemine dikkat çeken Öztürk, son dönemde Alevileri kendi içinde ayrıştırmaya yönelik çabalar bulunduğunu ifade etti.
Türkiye’de sadece Alevilerin değil, Sünni yurttaşların ve farklı inançlara mensup tüm kesimlerin yaşadığını belirten Öztürk, “Şeriat düzeninin gelmemesi için mücadele ediyoruz. Bu anlamda bize yakın duran, asgari müştereklerde bir araya gelebileceğimiz bütün canlarla bu mücadeleyi ortaklaştırmamız gerekiyor. Bu işi sadece Alevilerin üzerine yıkarak geri çekilmemek lazım.” dedi.

Programda birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verilirken, hazırlanan aşure lokması katılımcılara ikram edildi.
Haber: Özlem PEKDURANER















