Zafer ve sanat, bu kez melek kalplerin hayallerinde buluştu

Adana Arkeoloji Müzesi, 14 Ekim 2025 tarihinde Galatasaray’ın çifte kupası ile özel gereksinimli çocukların sarı-kırmızı tutkuyla hazırladığı resimlerini bir araya getiren anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. “Melek Kalpler, Sarı Kırmızı Hayaller” temalı sergi, sporun birleştirici gücüyle sanatın iyileştirici yönünü tek çatı altında buluşturdu.
Sergide, Gönüllü Anneler Topluluğunun önderliğinde ve 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Adana Şubesi iş birliği ile hazırlanan çocuk eserleri büyük ilgi gördü. Galatasaray sevgisini içtenlik ve umutla yansıtan çizimler, ziyaretçilerden tam not aldı. Etkinlik aynı zamanda Galatasaray’ın çifte kupa zaferlerinin de coşkusuyla taçlandı.
Gönüllü Anneler Topluluğu temsilcileri Gülşen Akgöz ve Arzu Kocamanoğlu, çocukların duygusal dünyasına dokunan bu projede büyük bir özveriyle görev aldı. Topluluğun emek veren üyelerinden Perihan Ata Aydın, süreç boyunca çocukları bire bir destekleyerek serginin oluşmasına önemli katkı sağladı.
Resimlerin hazırlanma sürecine yaratıcı bakışıyla yön veren resim öğretmeni Melek Yıldırım, “Her çizgi, çocukların sadece bir hayali değil; aynı zamanda kendilerine olan inancının renkli bir yansımasıdır” sözleriyle serginin anlamını vurguladı.
Etkinlik, sanatın bir ifade biçimi olmanın ötesine geçerek, özel gereksinimli çocuklara kendilerini özgürce anlatma fırsatı sundu. Sergiyi ziyaret eden katılımcılar, çocukların eserlerindeki umut, neşe ve Galatasaray sevgisini büyük bir beğeniyle karşıladı.
Sergi alanında yer alan Galatasaray’ın çifte kupası ise zafer ve hayalin aynı karede buluşmasını temsil ederek etkinliğe anlamlı bir atmosfer kattı.
Gönüllü Anneler Topluluğu temsilcileri, bu tür projelerin sadece bir sergi olmaktan öte, çocukların sosyal hayata katılımı ve özgüven gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirterek destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.
Haber : Özlem PEKDURANER